Beste vugge for baby 2024: Best i test soveplasser for små babyer


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

En vugge kan hjelpe barn til å sovne lettere. Det finnes mange typer vugger på markedet og mange forskjellige produsenter. Her går vi gjennom våre favoritter og noen av de beste vuggene til babyer!

Best i test vugge

Hvilken vugge er best i test?

Den beste blant hengevuggene er Moonboon økologisk hengevugge. Les også vår lengre anmeldelse fra vår test av Moonboon.

Ønsker du en klassisk trevugge til en god pris, kan vi anbefale JLY Dream!

Les videre for tips om flere fine vugger. Har du store barn (eller voksne) som ønsker å bli rocka i sommersola, må du sjekke ut disse flotte hengekøyene!

En titt på 10 vakre vugger

Her er en mer dyptgående titt på 10 forskjellige vugger for babyer å sove i. Vi har sett på både hengevugger, tre vugger og flere andre modeller, fra mange forskjellige produsenter.

Moonboon økologisk hengevugge

Moonboon økologisk hengevugge

Sjekk prisen på:

Denne hengevuggen fra Moonboon er en eksklusiv variant tilgjengelig for kjøp i fire naturinspirerte farger: Ocean, Seagrass, Desert and Nature. Den er GOTS-sertifisert og laget av organiske materialer som bomull, kapok og valnøtttre. Vuggen leveres med oppbevaringsveske, tverrpinne, fjær og matchende fjærdeksel. Du kan til og med kjøpe den med motor, noe som anbefales på det sterkeste.

Avhengig av hvordan og hvor vuggen skal brukes, er det flere praktiske tilbehør som kan kjøpes. Hvis du ikke vil henge vuggen på taket, kan du montere den på et stativ eller kjøpe en klemme for jevn hengende i døråpningen. Veggmotor, madrassdeksel og myggnetting er også tilgjengelig som tilbehør.

Madrassen er komfortabel og fylt med allergivennlig kapok. Når babyen er veldig liten og myk i kroppen, kan du kjøpe en stivende bunn som gjør at babyen ligger mer flatt i vuggen. Den er laget av kokosnøttskjell og skaper også større soveplass.

Vuggen er ergonomisk designet og feiret av både jordmødre og nye foreldre. Den er 90 cm lang og holder for en maksimal vekt på 15 kg, noe som betyr at den kan brukes selv når barnet har blitt litt større.

Moonboon hengevugge er det perfekte valget for den miljøbevisste familien som prioriterer høy kvalitet og sikkerhet. Se også vår fulle gjennomgang og test av Moonboon!


BabyBjörn vugge

BabyBjörn vugge

Sjekk prisen på:

En pen vugge fra den velkjente BabyBjörn i hvitt, luftig nettingstoff med stabile ben i matchende bøkeved. Vuggen svinger fint og høres ikke ut når du rocker den. Føttene har riktig glidebeskyttelse og vuggen er lett å holde ren og frisk. En spesialsydd madrass med madrasstrekk som kan vaskes på 60 grader følger med. Sidens mesh-stoff kan også tas av og maskinvaskes.

BabyBjörn er en svenskeid familiebedrift som har produsert babyprodukter siden tidlig på 1960-tallet. Deres fokus er på sikkerhet og kvalitet, og mange av varene deres har blitt ekte bestselgere. Når det gjelder pris, er BabyBjörn litt dyrere, men produktene har en god videresalgsverdi.

Denne vuggen brettes enkelt sammen når du skal oppbevare den. Sammenslått er den kun 13 cm høy og går lett under sengen, i garderoben eller i bilens bagasjerom. Den veier 6 kg og er perfekt å ha med på turen.

Takket være nettet på sidene er vuggen kjølig selv om sommeren, og gjennom stoffet kan du som forelder ha god utsikt over det sovende barnet. Vuggen kan brukes til barnet veier 8 kg eller har lært å trekke seg opp til sittende eller stående. BabyBjörns vugge er testet og godkjent i henhold til EN 1130 og også ekstremt fleksibel og enkel å bruke.


JLY Dream Vugge

JLY Dream Vugge

Sjekk prisen på:

Denne stilige vuggen med tradisjonelle lameller fra JLY har skandinavisk design og er laget utelukkende i tre. Hodet og fotenden er litt høyere enn sidene og mykt avrundet for et moderne utseende. I følge JLY tilbyr de stilige barnemøbler av høy kvalitet til gode priser, og sortimentet omfatter alt fra barnesenger til lekeområder.

Dream-vuggen går i hvitt og beskrives som stabil og rimelig. Den har to ben og en praktisk låsefunksjon som kan brukes når du ikke vil vugge babyen. Mange tror at vuggen er i riktig høyde og lett å ha ved siden av sengen når du som forelder vil at barnet skal lukkes om natten. Det er enkelt og rolig å vugge og er også en fin interiør detalj i soverommet.

JLY Dream vugge veier 15 kg og sengestørrelsen er 85 x 45 cm. Den medfølgende madrassen er laget av bomull og polyuretanskum, et materiale som gjør at luften kan sirkulere gjennom for best mulig komfort. Madrassdekselet er laget av frottémateriale og er lett å fjerne og vaske i en maskin. Mange foreldre er fornøyd med både kvalitet, funksjon og pris.


Moweo vugge

Moweo vugge

Sjekk prisen på:

Fra Moweo kommer denne fine vuggen i moderne design. Ifølge Moweo produserer de smarte og komfortable barneprodukter av høy kvalitet i stilig nordisk design. Prismessig er denne vuggen et av de rimeligere alternativene. Den er grå i fargen og veier totalt 7,9 kg. På toppen har den en beskyttende hette som enkelt kan slås opp og ned ved behov, og som kan brukes til å skape en mer koselig følelse for barnet.

Vuggen står i en stabil posisjon med seks hjul som gjør det enkelt å bevege seg fra rom til rom. De lange sidene består av hvitt nettingstoff som gir et luftig og komfortabelt sovemiljø for babyen. Som forelder har du godt tilsyn med barnet gjennom stoffet selv når du ligger ned.

Under soveområdet har vuggen en stor oppbevaringskurv med god plass til bleier, vaskekluter og andre ting som du som forelder ønsker å ha nær for hånden om natten. Oppbevaringskurven kan enkelt brettes opp og festes til sovedelen hvis du ikke vil bruke den.

Moweo vugge kommer med en 2,5 cm tykk madrass og sengestørrelsen er 41 x 76 cm. En ulempe med dette produktet er at det ikke kan vugges.


Leander Classic vugge

Leander Classic vugge

Sjekk prisen på:

En vugge i tidløst og annerledes design fra Leander, et litt dyrere merke som står for klassisk skandinavisk design. De markedsfører seg som en bedrift som tar utgangspunkt i barnets virkelighet og kombinerer estetikk med funksjonalitet. Denne vuggen er tilgjengelig i hvitt eller mørkegrå bomullsstoff med sølvfargede detaljer og gir soverommet et eksklusivt preg.

Vuggen består av en kurv av astma- og allergivennlig stoff som henges på en snor med medfølgende krok. Det er også mulig å kjøpe stativ på tre ben dersom du ikke ønsker eller kan henge vuggen i taket.

Med opphenget kan vuggen vippes i alle retninger og monteringstauene kan enkelt justeres avhengig av takhøyden. Babyen hviler fritt i luften og vuggen stimulerer babyens balansefølelse mens den beveger seg. For forelderen er det enkelt å vugge i vuggen med bare én hånd.

Vuggen kommer med en komfortabel madrass som kan vaskes på 60 grader. Den holder en vekt på 10 kg og kan brukes til babyen lærer å sitte opp selv. Yttermålet på vuggen er 50 x 83 cm og den veier 5,2 kg.

Leander Classic vugge er sikkerhetstestet og godkjent i henhold til EN1130. I anmeldelser får vuggen skryt for både utseende, kvalitet og funksjon.


Childhome vugge

Childhome vugge

Sjekk prisen på:

Childhome produserer baby- og barneprodukter og markedsfører seg selv som et merke med et bredt utvalg og med fokus på høy kvalitet og sikkerhet. Denne vuggen er helt laget av vakker rotting som skaper en koselig atmosfære. Den er oval i form og understellet er kunstnerisk designet. Vuggen blir et komfortabelt og trygt soveområde samt en fin interiørdetalj i soverommet.

Vuggen står på fire ben som enkelt kan plasseres på sklier for en behagelig gyngefunksjon når du ønsker å kunne vugge babyen i søvn. Takket være det lette materialet er vuggen lett å flytte fra rom til rom. Designet med lameller gjør at du som forelder alltid kan ha tilsyn over barnet ditt samtidig som babyen selv kan utforske omgivelsene når den begynner å snu seg og løfte hodet.

Med Childhome vugge kommer en myk madrass i bomull og polyester, og det er mulig å kjøpe et praktisk barnesengdeksel for optimal sikkerhet og komfort. Sengedimensjonene er 40 x 80 cm og vuggen holder 9 kg. En ulempe er at madrassen bare tåler vask ved 30 grader.


Nonomo Hengevugge

Nonomo Hengevugge

Sjekk prisen på:

En populær variant av hengevuggen som er et praktisk og rimelig alternativ til både tradisjonell vugge og vippestol. Dette produktet kommer fra Nonomo og er tilgjengelig for kjøp i forskjellige farger og mønstre, noe som gjør det til en deilig detalj som er lett å matche med andre interiører. I denne komfortable vuggen kan babyen lett rockes til en naturlig og komfortabel søvn.

Vuggen er ergonomisk utformet for å fordele babyens vekt jevnt og avlaste rygg, hode og haleben på en skånsom måte. Vuggen henges i takkrok med kjede og fjær inkludert. Høyden er enkel å justere takket være forlengelseskjeden, og med treskilleren kan du også justere størrelsen på liggeflaten.

I denne vuggen kan den nyfødte babyen ligge tett innelukket med en følelse av fortsatt å ligge i livmoren. I fotenden er det trykknapper som kan lukkes. Vuggen anbefales spesielt for barn som har kolikk eller har problemer med å hvile. Etter hvert som barnet vokser kan liggeflaten justeres slik at barnet kan bevege seg friere og se mer.

Produktet er laget av økologisk bomull som tåler maskinvask og det holder for en vekt på maks 15 kg. Madrassen finnes i variantene syntetisk fiber og naturlig saueull.

Nonomo Hengevugge leveres i en praktisk oppbevaringspose som gjør den enkel å ta med på turen. Det er også mulig å kjøpe brakett og stativ for oppheng i døråpning.


Nonomo Hengevugge Junior

Nonomo Hengevugge Junior

Sjekk prisen på:

For de litt større barna som foretrekker å bli rocket i søvn, har Nonomo utviklet en koselig og deilig hengevugge som kan festes til taket, døråpningen eller til et stativ. Den holder for en maksimal vekt på 30 kg, noe som gjør den til et rimelig alternativ som kan brukes i lang tid. Vuggen er tilgjengelig i forskjellige farger og er også en stilig interiørdetalj i soverommet.

Produktet er laget av økologisk bomull og leveres med oppbevaringspose, kjede med fjær og takkrok. Madrassen er laget av myk mikrofiber og tåler maskinvask for enkel rengjøring. Størrelsen på soveflaten kan justeres med den medfølgende valnøtttredeleren.

Hengehøyden kan også enkelt justeres takket være forlengelseskjeden. I fotenden er det knapper som kan lukkes og åpnes avhengig av om man ønsker at barnet skal ligge tett innelukket eller kunne bevege seg friere.

Oppbevaringsposen gjør vuggen enkel å ta med seg som reiseseng. Vuggen blir et trygt sted å sove som barnet er vant til, noe som bidrar til god søvn også når du er på reise. Nonomo Hengevugge Junior har fått høye karakterer i flere uavhengige undersøkelser og anbefales på det sterkeste av foreldre.


Troll Lux vugge

Troll Lux vugge

Sjekk prisen på:

En stilig og romslig vugge fra Troll i klassisk skandinavisk design tilgjengelig i hvitt og mørkegrått. Den er laget av solid europeisk bjørkeved av høy kvalitet og beskrives som stabil og trygg. Vuggen står på to ben og har solide føtter for maksimal sikkerhet. Troll markedsfører seg selv som et miljøvennlig merke med høye krav til kvalitet. De garanterer lang holdbarhet av sine produkter.

Denne vuggen har en liggeflate på 40 x 89 cm og den er utformet med solide lameller på både lang- og kortsiden. Madrass- og lamellbeskyttelse er ikke inkludert.

Som forelder har du godt tilsyn med barnet gjennom lamellene også når du legger deg med vuggen ved siden av sengen. På samme måte kan den nysgjerrige babyen ha full kontroll over omgivelsene når den begynner å snu seg og løfte hodet.

Troll Lux vugge har en sikkerhetsplugg som lett kan trekkes ut når du vil kunne rocke babyen forsiktig for å hvile. Når støpselet settes tilbake, låses holderen. Det klassiske utseendet gjør vuggen til en tidløs interiørdetalj som samsvarer med de fleste stiler og kan arves uten å bli utdatert. Materialene som brukes i form av maling og lim er vannbaserte og garanterer et trygt sovemiljø for barnet selv når vuggen begynner å ha noen år på nakken.


Tartine et Chocolat Saudara Cot Natural

Tartine et Chocolat Saudara Cot Natural

Denne vuggen er laget i henhold til klassisk indonesisk håndverk, i kombinasjon med den franske finessen fra Tartine et Chocolat. Resultatet er et meget vakkert møbel i tidløst design, med retrostil.

Vuggen er laget i Portugal og er 40 x 80 cm. Den kan brukes fra nyfødt, til babyen kan sitte oppreist.

Tartine et Chocolat er et luksuriøst fransk designermerke som blant annet er kjent for sine vakre barneklær. De har eksistert siden 1977 og har nå klær, leker og møbler i sortimentet. Dette er definitivt et elegant merke, med eksklusive produkter som kommer til en høyere prislapp.

Dette er ikke en klassisk vugge som kan rokkes, men mer å betrakte som en veldig vakker sprinkelseng for de minste barna.


Er det verdt å kjøpe en vugge?

Under babyens aller første tid i livet dreier det meste seg om når og hvor babyen skal sove. De fleste kommende foreldre spør seg selv hvilken type soveplass som er best, og om det er verdt å kjøpe en vugge.

En stor fordel med vugge er at den tar mindre plass enn en vanlig barneseng eller barnevogn og vanligvis har hjul som gjør at den enkelt kan flyttes fra rom til rom. Som forelder kan du få barnet ved siden av deg uansett om du lager mat, sorterer klesvask eller hviler.

De aller fleste moderne modeller har også ben som kan låses hvis du ikke vil bruke vuggesangfunksjonen. En annen fordel er at vuggen er komfortabel og trygg for babyen, spesielt når de har problemer med å slå seg ned.

En fin sving og lite plass blir verdsatt av de aller fleste nyfødte, og det er lett å vugge babyen til å sove og samtidig ha armene fri.

En ulempe med vugge er at den kan bli litt for overfylt etter noen måneder når babyen begynner å bevege seg mer og snu seg. Riktignok sover de fleste fortsatt godt i vuggen, men å få hvile kan være litt vanskeligere når plassen er liten.

Totalt sett kan vugger betraktes å ha en relativt kort brukstid, og det handler vanligvis ikke om veldig mange måneder. Når barnet kan begynne å trekke opp mot kanten, er det stor risiko for at de vil falle ut av vuggen, og du bør derfor tenke på neste alternativ langt på forhånd.

Mange babyer foretrekker også å sove i en barnevogn utendørs, noe som også er praktisk når du som forelder ønsker å komme seg ut, og vuggen har en tendens til å bli oversett.

Hva er forskjellene mellom en vugge og en bedside crib?

En bedside crib, også kalt en sideseng, er en mindre versjon av en barneseng festet til foreldrenes seng. Det finnes modeller som kan brukes uavhengig, men den grunnleggende ideen er at du skal kunne ha babyen ved sengen om natten for å lette fôring eller når du trenger å løfte babyen opp.

I motsetning til en vugge, kan en bedside crib ikke rockes eller flyttes rundt, men den kan ofte brukes litt lenger enn en vugge.

Det finnes modeller som holder opptil 20 kg, men siden lengden sjelden er mer enn i underkant av en meter, kan det også bli trangt her når babyen vokser og begynner å bevege seg mer. Når barnet begynner å kunne trekke opp mot kanten, må du bytte ut sidesengen med et annet alternativ.

Hva er best, vugge eller vippestol?

I likhet med vuggen, sidesengen og sprinkelsengen er vippestolen et vanlig avlastningssted når barnet er lite. Det er mange forskjellige modeller å velge mellom. De fleste er fleksible og enkle å flytte rundt på og som forelder kan du alltid ha barnet ved siden av deg.

En vippestol kan ofte settes opp slik at du kan velge om du vil kunne rocke den eller holde den i ro. Det er også mulig å justere sittevinkelen. Mindre babyer ønsker ofte å bli plassert mer liggende i vippestolen, mens større barn foretrekker å sitte mer oppreist for å kunne følge med på hva som skjer rundt dem.

Vugge er et bedre alternativ når babyen er liten og sover oftere og lenger. I en vugge spiller det ingen rolle om barnet sovner, mens det anbefales at babyer ikke skal sitte i vippestolen mer enn en time i strekk. Når barnet har vokst seg litt større er det mange som foretrekker vippestolen foran vuggen, da vuggen blir trang og barnet kan sette seg opp og aktiveres på en annen måte i vippestolen.


Se også vår artikkel om babyputer!

Recent Posts