Beste gravidstrømpebukser 2024: Komfortable strømpebukser gjennom hele graviditeten


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Å bruke strømpebukser eller leggings under graviditeten er utrolig populært. De får kroppen til å føles smidig, samtidig som de gir støtte der det trengs mest. Du kan bruke dem hjemme, under bukser, skjørt eller kjoler. Å ha noen par hjemme er alltid en god idé. Her er noen av våre favoritter blant de beste gravidstrømpebuksene akkurat nå!

Nærbilde av gravidmage, svart topp og svart gravidtights

Hvilke strømpebukser for gravide er best i test?

Vårt toppvalg er Boob Maternity tights. De har flere forskjellige varianter og er den perfekte kombinasjonen av komfort og kvalitet!

Boob Maternity tights

Et annet godt alternativ er Milkers svarte mamma-tights. Veldig behagelige med god passform.

Milker Svarte Mammatights Gravidstrømpebukser

Så må vi selvfølgelig nevne strømpebuksene fra Lindex MOM-serien. De har flere forskjellige varianter, fra 20 til 120 denier, samt noen andre unike modeller. Prisgunstige og av god kvalitet!

Lindex MOM halvblank strømpebukse i 120 denier

Se flere tips lenger ned i artikkelen, eller sjekk ut vår guide til amme-BH!

Mange forskjellige gravidstrømpebukser sammenlignet

Her er hele listen over gravidstrømpebuksene vi har sett nærmere på. Vi har inkludert varianter fra mange forskjellige butikker og merker, i mange forskjellige prisklasser.

Boob Strømpebukser Postpartum Tights

Boob Postpartum tights, svart

Sjekk prisen hos:

Disse strømpebuksene er en av Boobs nyere modeller. Midjebåndet er bredere enn vanlige strømpebukser, noe som bidrar til økt stabilitet. Det brede midjebåndet er laget av dobbelt materiale som sitter tett mot kroppen. Boob Strømpebukser comfort waist er laget for de som nettopp har født barn, men kan også brukes under hele graviditeten.

Materialet er produsert med to forskjellige strikketeknikker, noe som betyr at strømpebuksene ikke trenger noen grensøm. Bukser uten grensømmer er ofte mer behagelige å bruke, da det ikke er noen risiko for at de skal skjære seg inn i underlivet. På deres nettside har Boob en størrelsesguide som er tilpasset deres produkter og gjør det enkelt for forbrukeren å finne den størrelsen som passer deres nye kropp.

Boob Strømpebukser comfort waist er laget av bare bærekraftig materiale. 87% resirkulert polyamid og 13% elastan. Både polyamid og elastan er stretch-materiale, samtidig som polyamid er sterkt og gir strømpebuksene stabilitet.

Strømpebuksene er helt uten sømmer og er laget med en 3D-teknikk. De har 60 denier og er sertifisert i henhold til STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Produksjonen av strømpebuksene skjer i Italia, og de skal vaskes i vaskepose i maskin på 40 grader Celsius.

Boob er et merke som fokuserer på å lage produkter tilpasset gravide og mødre. Deres mest kjente produkt er deres patenterte ammeplagg. Siden de ble grunnlagt i 1999, har de utviklet sitt sortiment for å passe den moderne moren.


Boob Gravidstrømpebukser Maternity tights

Boob Gravidstrømpebukser Maternity tights

Sjekk prisen hos:

Disse strømpebuksene har en ekstra høy midje som bidrar til stabilitet og støtte rundt den voksende magen og hoftene. Den høye midjen, sammen med det myke midjebåndet, forhindrer at strømpebuksene sklir ned i skrittet eller gnager på magen.

Gravidstrømpebuksene fra Boob er konstruert med en forsterket tå som skal bidra til lengre holdbarhet.

Den er laget i en stretchy, sømløs 3D-strikk i resirkulert polyamid. Det stretchy materialet er ment å tilpasse seg den voksende kroppen og kan brukes lenge under graviditeten. Den har 80 denier og skal vaskes i en vaskepose med 40 graders vann.

Boob gravidstrømpebukser er sertifisert i henhold til STANDARD 100 by OEKO-TEX® og produsert i Italia. De er holdbare og har en lett glans. Enkelte kunder har imidlertid uttrykt ubehag rundt den harde sømmen ved tærne.


Milker Svarte Mammatights Gravidstrømpebukser

Milker Svarte Mammatights Gravidstrømpebukser

Sjekk prisen hos:

Disse strømpebuksene er laget for å passe gjennom hele graviditeten. Milker Svarte Mammatights er laget av 50% merinoull sammen med elastisk polyamid og elastan, noe som gjør strømpebuksene for gravide både varme og stretchy.

Takket være den høye midjen som dekker magen, er det mulighet for kroppen å vokse. Produktet er godt tilpasset en gravid kropp fordi Milker har sørget for at du kan velge din normale størrelse selv som gravid. Passformen er normal, men materialet på strømpebuksene kan oppleves som gjennomsiktig.

Milker er et dansk merke som som lager klær tilpasset amming og graviditet. Deres mål er å skape produkter som er praktiske og funksjonelle.

Milker selger hovedsakelig sine produkter i Europa, men kan også finnes i Kina, USA og Australia. Store deler av deres kolleksjon produseres i sertifisert økologisk bomull og kalles dermed Milker Organic.


Lindex MOM Støttende strømpebukse 40 denier

Lindex MOM Støttende strømpebukse 40 denier

Sjekk prisen hos:

Lindex MOM er en behagelig supportstrømpebukse med medium kompresjon og spesiell strikking som bidrar til stretch og støtte for den voksende magen. Den er konstruert med ekstra plass foran, noe som gjør det ekstra behagelig for magen å vokse under graviditeten.

Lindex MOM supportstrømpebukse har medium støtte for å ikke presse for hardt på magen, men samtidig holde seg oppe gjennom dagen.

Strømpebuksens overflate har en svak glans og er relativt gjennomsiktig ved bruk. For å forhindre at de går i stykker raskt, har den en innfelt forsterket tå.

Lindex MOM Supportstrømpebukse har 40 denier og er laget av de elastiske stoffene polyamid og elastan. Produktet skal maskinvaskes på 40 grader skånsomt program.

Lindex er en av Europas største motebedrifter med over 400 butikker. De har ingen spesifikk målgruppe, men fokuserer på å skape prisgunstige klær og produkter. Deres sortiment består av flere ulike konsepter innen dame-, barn-, undertøy- og kosmetikksegmentet.


Lindex MOM Kabelstrikkede strømpebukser i lyocell

Lindex MOM Kabelstrikket tights av lyocell

Sjekk prisen hos:

De kabelstrikkede strømpebuksene fra Lindex er behagelige og stilige med en heldekkende look. Modellen har ekstra plass for den voksende magen, noe som gjør det mulig å bruke den lenge under graviditeten.

MOM kabelstrikkede strømpebukser er delvis laget av TENCEL TM lyocell, som kommer fra ansvarlig dyrket skog og er produsert med lavere miljøpåvirkning. Produksjonen skjer i en lukket krets som forhindrer kjemikalier fra å slippe ut og dermed kan resirkuleres. I tillegg til lyocell, er produktet laget av polyamid og elastan.

Lindex-strømpebuksene er heldekkende og tilpasset den gravide magen med ekstra stoff og stretch foran. Midjen har en elastisk linning og modellen kommer i to farger. Den svarte finnes både i butikk og online, mens den pudderoransje varianten kun finnes online. Produktet kan vaskes i maskin hvis vannet er på 40 grader og maskinen er innstilt på skånsomt program.


Lindex MOM-strømpebukse 20 denier medium støtte og halvblank overflate

Lindex MOM-strømpebukse 20 denier medium støtte og halvblank overflate

Sjekk prisen hos:

Disse strømpebuksene er veldig tynne og oppleves som gjennomsiktige med bare 20 denier. De er lyst beige og brukes derfor ofte under skjørt som en mild støtte. Imidlertid er det en risiko for at de kan gå i stykker på grunn av deres tynne materiale.

Lindex MOM strømpebukser har medium støtte og har en mild glans over seg. De er komfortable og har spesiell strikking som bidrar til stretch og støtte for den voksende magen.

Lindex MOM Medium support semi shine strømpebukse har en liten kil i skrittet og forsterket tå for forbedret holdbarhet. Den er laget av 80% polyamid og 20% elastan. Strømpebuksene kan vaskes i maskin på 40 grader skånsomt program.


Lindex MOM 2-pakning med matte strømpebukser i 40 denier

Lindex MOM 2-pakning med matte strømpebukser i 40 denier

Sjekk prisen hos:

Disse svarte strømpebuksene fra Lindex har en usynlig forsterket tå for ekstra stabilitet og holdbarhet. Panelet foran gjør strømpebuksene svært komfortable og stretchy for den voksende magen.

Materialet er delvis laget av resirkulert polyamid sammen med svært små mengder elastan. Begge materialene gjør Lindex MOM matte strømpebukser stretchy.

Det resirkulerte materialet betyr at ingen gamle produkter går til spille. Det er både mer ressurseffektivt og bedre for klimaet enn å produsere nytt materiale. Disse strømpebuksene er derfor bedre for miljøet da de bidrar mindre til klimapåvirkning.

Lindex MOM matte strømpebukser kan vaskes i maskin på 40 grader skånsomt program. Dette er en veldig god produkt for deg som ikke vil bruke mye penger på produkter som brukes under graviditeten.

Til forskjell fra mange andre strømpebukser kommer Lindex MOM matte strømpebukser i 2-pack. Selv om du får med to strømpebukser, er prisen fortsatt relativt lav.


Lindex MOM halvblank strømpebukse i 120 denier

Lindex MOM halvblank strømpebukse i 120 denier

Sjekk prisen på:

Strømpebuksen med 120 denier er tykkere enn mange andre og er derfor varm og behagelig. Dette gjør dem perfekte å bruke om vinteren, men kanskje ikke like egnet om sommeren. De har en halvglanset overflate og er utformet for gravide kvinner.

Panelet foran gjør strømpebuksen ekstra komfortabel og stretchy for å tilpasse seg den voksende magen. Lindex MOM semi shine strømpebukse har en stretchy ekstra del foran for gravidmagen.

For økt stabilitet og holdbarhet har strømpebuksen en forsterket tå. Den har heller ikke grenkile, noe som bidrar til økt komfort.

For å vaske i maskin, sett den på 40 grader skånsom vask. Den består av 90% polyamid og 10% elastan, som gir produktet den stretchy passformen og komforten.


Lindex MOM 2-pakning med matte strømpebukser i 50 denier

Lindex MOM 2-pakning med matte strømpebukser i 50 denier

Sjekk prisen på:

Disse MOM-strømpebuksene fra Lindex finnes kun på nettet og kommer i et 2-pack. De finnes i tre forskjellige fargekombinasjoner: svart og mørkebrun, svart og dempet sennepsgul, samt svart og lys grønn. De har 50 denier og er laget av en resirkulert polyamidblanding.

Lindex MOM matte strømpebukser har en 3D-kvalitet som bidrar til komfortabel bruk hele dagen. Strømpebuksene er matte, har resårmidje og forsterket tå. Produktet skal vaskes på 40 grader skånsomt.

Det resirkulerte materialet gjør dette produktet til et bra valg for miljøet. Dette skyldes at det er mye mer kostnadseffektivt, for både miljøet og lommeboken, å produsere klær av resirkulert materiale i stedet for å skape nytt. Dette er ikke bare bedre for miljøet og klimapåvirkningen, men det er også ressurseffektivt. I tillegg til Polyamid består produktet også av en liten andel elastan.


Lindex MOM matte strømpebukser med hundetannsmønster i 60 denier

Lindex MOM matte strømpebukser med hundetannsmønster i 60 denier

Sjekk prisen på:

Disse strømpebuksene fra Lindex MOM-kolleksjonen har et hundetannsmønster i beige og svart. Strømpebuksene er en ”online edition” og kan derfor ikke kjøpes i butikk.

Lindex MOM hundetannsmønstrede matte strømpebukser er komfortable og stilige med sine nøytrale farger, 60 denier og matte ytre.

For å kunne brukes gjennom hele svangerskapet har strømpebuksene en konstruert panel foran med ekstra plass til den voksende magen. Strømpebuksene er heldekkende med elastisk midje, bar tøydel og bar tå.

Ved vask bør maskinen være innstilt på skånsomt program ved 40 grader. For å holde strømpebuksene stabile, men samtidig stretchy, er de hovedsakelig laget av polyamid med små mengder elastan.


Lindex MOM Strømpebukse av merinoullblanding

Lindex MOM Strømpebukse av merinoullblanding

Sjekk prisen på:

Disse strømpebuksene for gravide er ”online edition”, noe som betyr at de bare kan bestilles på Lindex sin nettside. De er behagelige og stilige med en enkel svart ytre og strikkede mønstre. Lindex MOM strømpebukser i merinoull kalles et av deres Premium Quality-plagg.

Merinoull er et mykt og lett materiale som er laget for å brukes over lengre perioder. Hvis du tar vare på plagget i merinoull, vil du kunne bruke det i flere år.

Strømpebuksene har en panel for gravidmage foran som gjør det mulig for buksene å utvides med magen. Imidlertid er tåen uten forsterkning, noe som kan resultere i at de lettere går i stykker.

I tillegg til ull inneholder strømpebuksen fra Lindex polyamid og litt elastan, som gir produktet stretch. Produktet kan vaskes i maskin. Gjør dette imidlertid på lav temperatur, både på grunn av produktet og materialet. 40 grader på skånsomt program.


Mabs Mama kompresjon strømpebukser

Mabs Mama kompresjon strømpebukser

Sjekk prisen på:

Mabs Nylon-strømpebukse er en svart støttestrømpe for gravide. Dette er et godt produkt for deg som er gravid og lider av hovne eller slitne ben og åreknuter. Men Mama-strømpebuksen kan også brukes hvis du er interessert i å forebygge disse problemene.

Strømpebuksen er strikket i et behagelig og holdbart materiale. Den har 140 denier, som tilsvarer kompresjonsklasse 1. Kompresjonen avtar fra ankelen og oppover. Dette øker blodsirkulasjonen og hjelper mot hevelse, tretthet og åreknuter.

Særlig viktig for dette produktet er å finne riktig størrelse slik at kompresjonen får maksimal effekt. For å finne din størrelse, bør du måle skostørrelse, omkretsen rundt ankelen og leggen. Det er også viktig å ha i tankene at dette produktet er lite i størrelsen.

Mabs er et merke som fokuserer på å lage kompresjonsstrømper og lignende produkter som støttebandasjer og graviditetsstrømpebukser. Men de lager også fotpleieprodukter. Deres ulike kompresjonsstrømper passer mange forskjellige sammenhenger og mennesker. De har blant annet strømper for trening, arbeid og gravide.


Hva betyr ”den” i strømpebukser?

Det er vanlig å tro at denier kun handler om hvor gjennomsiktig strømpebuksen er, men dette er ikke tilfelle. Denier angir hvor mye garnet veier.

Navnet kommer fra den franske mynten ”denier” som veier omtrent like mye som en 9000 meter silkestreng. Derfor har en enkel silkestreng 1 denier.

Fordi mynten veier omtrent like mye som dagens garn, kan vi bruke samme mål for å måle denier i dag. Så hvis 9000 meter av garnet som strømpebuksen er laget av veier 10 gram, blir produktens denier 10.

Strømpebukser med samme denier trenger derfor ikke å se like ut. Det avhenger av hvor tett de er strikket.

Alle strømpebukser med en denier under 10 vil være tynne og gjennomsiktige. De blir som en andre hud og tiltrekker ikke så mye oppmerksomhet. Akkurat over 10 denier er fortsatt veldig gjennomsiktig, men rundt 15 denier begynner det å være en tydelig forskjell i kontrasten mellom strømpebukse og hud.

Strømpebukser rundt 20 denier er vanligst, da de ofte har en god balanse mellom gjennomsiktighet og holdbarhet. Disse strømpebuksene varer også mye lenger enn de med lavere denier.

Rundt 50 denier begynner strømpebuksene å bli ugjennomsiktige.

Strømpebukser mellom 50-60 denier anbefales hvis du leter etter en heldekkende strømpebukse. Disse strømpebuksene brukes også om høsten og våren når høyere denier ennå er for varmt.

Når vi kommer opp mot 80 denier er strømpebuksene helt dekkende og veldig varme.

Strømpebukser med 100 denier er perfekte for den kalde vinterhalvåret, da de er helt dekkende og enda varmere.

Strømpebukser med 140 denier kan brukes som undertøy og kompresjonsstrømper.

Selv om definisjonen av denier ikke avgjør strømpebukserens gjennomsiktighet, kan det påvirke til en viss grad. Men for det meste forteller mengden denier hvor varm og holdbar strømpebuksen er.


Her finner du flere tips for graviditeten!

Recent Posts