Beste regndress 2024: Vanntett yttertøy for småbarn


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Noen ganger er det vanskelig å vite hvordan du skal kle barna dine når været skifter raskt. Det er ikke alltid det frister å gå ut når slaps og snø ligger i tykke lag, eller når regnet pøser ned. Med en god, fôret regndress, kan barna leke ute selv når været er på det verste!

tre forede regndresser for barn, regnvær i bakgrunnen

Hvilken regndress for barn er best?

En rimelig klassisk regndress som passer de fleste, er CeLaVi Fôret Regndress. Vanntett til 10 000 mm, fine farger og tilgjengelig til en god pris!

CeLaVi Fôret Regndress Gul

Sjekk prisen på:


Et virkelig godt alternativ til galonen er Polarn O. Pyret Weather Pro Fôret skalldress. Det er en skikkelig allværsdress, med en vanntetthet på hele 12 000 mm! Kan brukes i de fleste værforhold og fôret kan fjernes ved behov.

Polarn O. Pyret Weather Pro Fôret skalldress

Sjekk prisen på:


En annen veldig fin modell er Lindbergs regndresser. De finnes i mange flotte modeller og er vanntette opp til 8000 mm.

Barnerdress i beige med fuglemønster og hette

Sjekk prisen på:


Sammenligning av regndresser for barn

Nedenfor er en guide med masse forskjellige regndresser, som alle er av høy kvalitet. Som du ser er det et stort utvalg på markedet å velge mellom og det kan være vanskelig å vite hvilken modell som passer best for akkurat ditt barn.

I guiden sammenligner vi derfor alt fra vanntette egenskaper, om plagget puster, til design og mye annet. Med dens hjelp håper vi du kan finne det perfekte regntrekket som lar barnet ditt leke uhindret i de gråeste månedene av året.

Du kan også ta en titt på våre tips angående vanlig regntøy til barn med bukse og jakke, eller foret todelt regntøy.

Lindex Vannavstøtende Kjeledress

Barnekjeledress med grønt blad- og bie-mønster

Sjekk prisen på:

Lindex vannavstøtende kjeledress er et flott produkt laget av resirkulerte materialer, med en BIONIC-FINISH® ECO-overflate som beskytter mot vind og vann. Dressen har en avtakbar hette og en glidelås som går foran og nedover det ene benet, noe som gjør den enkel å ta av og på.

Med elastiske stropper under føttene og ekstra knappfeste, sitter dressen godt på plass. Elastiske benåpninger og ermetavslutninger gir ekstra komfort, og innsidefôret gir ekstra varme. Den kan maskinvaskes på 40° og er laget av 100% polyester.

Dressen passer perfekt for babyer som kryper ute, med et lekkert mønster i lys støvete turkis. Anmeldelser fra brukere fremhever at dressen er topp, ser veldig bra ut, men kanskje ikke er optimal for babyer som krabber mye.

Den anses som perfekt for vår- og høstlek, da den tåler litt vann og vind, og holder varmen godt inne. Materialet er flott og passer godt for lange dager ute. Mønsteret er supert og kvaliteten god, men noen opplever størrelsen som litt stor.


Lindberg Vattnadal Fôret Regndress

Lindberg Vattnadal Fôret Regndress

Sjekk prisen på:

Vattnadal fra Lindberg er en regndress som også kommer i morsomme motiver som de fleste barn vil like. Du finner blant annet en grønn modell med dinosaurer på, eller en variant som er helt leopardmønstret.

Modellen er vanntett til 8000 mm og vil takle de fleste værforhold. Den er også foret med polyesterfleece for å sørge for å gi litt ekstra varme på de kjøligere dagene. Sømmene er sveiset for å sikre at vann ikke lekker gjennom.

Noe som kan nevnes om denne regndressen er at den også finnes i mange forskjellige størrelser, fra 84 helt opp til 106. Sjansen er stor for at du finner en størrelse som passer ditt barn.

Et annet pluss er at den har betydelige refleksdetaljer på både armer og ben. Disse sørger for å gi barnet økt synlighet når det er ute og leker. Det er imidlertid verdt å nevne at vanlige reflekser selvsagt alltid skal brukes i tillegg til disse, i eller nær trafikk.

En annen positiv ting er at glidelåsen går langt ned, nesten til knehøyde. På denne måten er det lettere for barnet å komme seg i og ut av regndressen. En vindklaff med knapper sikrer også en tett passform mot vinden.

Kort sagt en veldig god regndress som leverer på de fleste punkter. Absolutt et alternativ verdt å se nærmere på.


Reima Roiske Fôret Regndress

Reima Roiske Fôret Regndress

Sjekk prisen på:

Fra Reima kommer h er modellen Roiske. Perfekt for regnværsdager og også med et morsomt og unikt design.

Roiske fra Reima kommer i to forskjellige farger. Du kan velge mellom en rosa variant med pene blomster på ermene, eller en mørkeblå regndress, også med mønstrede ermer.

Med et mykt innerstoff sørger du for at barnet ditt holder seg varm selv på dager som er litt kaldere. I tillegg gjør det myke stoffet dette overordnet veldig behagelig og behagelig å ha på seg.

Både ermer og ben har elastiske mansjetter som gjør det lettere å holde seg tett mot vann som prøver å komme inn på den måten. Elastiske bånd som kan strammes under støvlene sørger også for at regndressen holder seg på plass og ikke glir opp langs bena.

Modellen er helt vanntett og har i tillegg en membran som gjør den pustende. På den måten blir ikke barnet for varmt og fuktig når det svetter.

Et annet pluss er at denne regndressen kan vaskes i maskin for de som ønsker det. Dette gjør vedlikeholdet enklere og hjelper deg med å holde regndressen ren og frisk.


Wheat Aiko Termo Fôret Regndress

Wheat Aiko Termo Fôret Regndress

Sjekk prisen på:

Er du ute etter en litt varmere regndress, kan denne modellen fra Wheat være noe å se nærmere på.

Dette er en regndress av termovariant. Det betyr at det rett og slett er litt varmere enn de fleste andre variantene i denne guiden. Perfekt for de dagene på våren og høsten når gradene kryper ned på termometeret.

Regndressen finnes i mange farger og Wheat har også et par andre lignende modeller. Merket Wheat kommer fra Danmark. Det må være noe i vannet der, for det er designet så mange flotte barneklesmerker akkurat der. De er verdenskjente for sin design og estetikk.

Noe som kan regnes som et pluss på denne regndressen, er frontlommene foran på regndressen. Aiko fra Wheat har to frontlommer hvor barnet ditt kan oppbevare alt fra smokken, til leker eller småsnacks og snacks.

Fotpinner som kan strammes under støvlene holder regndressen på plass og hindrer bena i å skli opp. En god regndress som derfor kan passe deg som er ute etter et litt varmere plagg til barnet ditt.


CeLaVi Fôret Regndress

CeLaVi Fôret Regndress

Sjekk prisen på:

Denne fôrede regndressen fra Celavi holder høy standard på de fleste områder. En skikkelig god modell som lett kan passe de fleste.

Et varmt fleecefôr på innsiden sørger for at dette plagget tåler selv de litt kaldere dagene og at barnet ditt kan være ute og leke uansett vær.

Regndressen er vanntett for en vannsøyle opp til 10 000 mm. Det skal med andre ord ganske mye til for at noe vann skal komme inn i Celavis forede regndress.

En annen ting som kan nevnes som et pluss er at ytterstoffet er laget av resirkulert polyester. For de av dere som ønsker å ta et mer bærekraftig valg, kan denne regndressen være en sterk kandidat.

Celavi regntrekk er også vindtett. Vind er noe av det som kan bidra mest til at barnet fryser når det er ute og leker. At denne modellen er vindtett, i kombinasjon med det varme fleecefôret gjør at den vil takle de aller fleste dager.

Hvis vi i tillegg ser nærmere på designet, er det ganske mange forskjellige alternativer å velge mellom. De har både de klassiske fargerike regndressene i sterke farger som gul, rød eller grønn, men også flere forskjellige mønstrede alternativer med et moderne preg.

For å oppsummere er dette en veldig god regndress som holder seg når det kommer til materialer og tåle tøft vær. Hvis du finner et design som passer ditt barn, tror vi definitivt at dette kan være et av de beste alternativene i denne guiden.


Nordbjørn Minigatt Regndress

Nordbjørn Minigatt Regndress

Sjekk prisen på:

Her er en god regndress fra merket Nordbjørn. Akkurat som modellen over er dette et høykvalitetsprodukt som vil tåle de aller fleste værforhold.

For det første er denne regndressen både vindtett og vanntett. Det betyr at den vil klare seg uten problemer både når det blåser og når det regner mye, uten at barnet ditt trenger å fryse. Minigatt fra Nordbjørn er vanntett for en søyle opp til 8000 mm.

Regndressen har også et ganske kraftig fôr, som gjør den optimal for de kaldere vår- og høstdagene. Dessverre betyr dette også at det kan være litt for varmt å bruke på regntunge sommerdager, når du vil at barnet ditt ikke skal bli vått.

Det er tre forskjellige design å velge mellom, som alle skiller seg litt ut. Enten en blå regndress med bilder av søte kaniner, en rosa med samme mønster og en leopardmønstret variant. Perfekt for alle barn som ønsker litt mer farge og fasong i klærne.

En annen ting som kan nevnes er at det finnes flere produkter fra Nordbjørn i samme serie for de som ønsker. Du kan for eksempel kjøpe både regnlue og hansker for å få den perfekte looken til barnet ditt.

Til slutt er det også positivt at dressen kan vaskes som i maskin. Det muliggjør enklere rengjøring og er noe de fleste foreldre setter pris på.


Nordbjørn Brännö Regndress

Nordbjørn Brännö Regndress

Sjekk prisen på:

Nordbjørn har et annet regntrekk som vi absolutt mener kvalifiserer for denne guiden. Dette er også en foret modell som kommer i morsomme farger og mønstre.

Modellen er blant annet tilgjengelig i to forskjellige leopardfargede alternativer. Du kan velge mellom en blå eller en rosa. I tillegg finner du også et litt mer diskret, men stilig mønster med hvite paraplyer og regndråper på regndressen.

Akkurat som varianten over er denne vanntett for en vannsøyle på opptil 8000 mm. Den er imidlertid ikke helt vindtett, noe som gjør at den kan ha vanskeligheter med å tåle de mest vindfulle forhold. En vindsperre over glidelåsen hindrer imidlertid vind i å komme inn på den måten.

Reflekser på både armer og ben bidrar til økt synlighet når barnet ditt er ute og leker. Fleecefôret inne i regndressen er varmt og behagelig. I tillegg er dette en slitesterk dress som tåler det meste og vil vare lenge.


Nordbjørn Kattegatt Fôret Regndress

Nordbjørn Kattegatt Fôret Regndress

Sjekk prisen på:

Modellen Kattegatt, også den fra Nordbjørn, er en solid regndress som tåler regn godt. Den tåler en vannsøyle på opptil 8000 mm og vil dermed holde barnet ditt tørt under de aller fleste forhold.

En ting som kan nevnes om denne modellen er at sømmene er sveiset. Det betyr at verken vann eller vind kommer inn gjennom sømmene. Det kan også øke slitestyrken til plagget, slik at det ikke blir hull i sømmene over tid.

En skikkelig vindklaff sørger også for at det ikke kommer vind gjennom glidelåsen. Modellen Kattegatt har også en hette som kan tas av for de som ønsker det.

Refleksdetaljer på både armer og ben gjør barnet ditt mer synlig når det er ute og leker. Regndressen finnes i flere forskjellige farger og med masse forskjellige motiver, blant annet rosa og lilla dress med enhjørninger og regnbuer.

Det er mange forskjellige størrelser å velge mellom, helt fra 86 opp til 116. Dette er med andre ord en jumpsuit som kan passe de fleste barn.


Didriksons Colorado Fôret Regndress

Didriksons Colorado Fôret Regndress

Sjekk prisen på:

Didriksons er et merke kjent for å produsere høykvalitets barneklær. Dette gjelder også Colorado-regntrekket, hvor produsenten har tenkt mye når det kommer til detaljer.

Når barna leker på bakken, graver og kryper rundt, sliter dette ofte mye på regndressen. På Colorado-modellen er det derfor tatt hensyn til å forsterke enkelte områder. På denne måten vil dressen kunne vare i mange år og gå i arv mellom barna.

En annen detalj som viser at det er tenkt litt ekstra er at kragen er ekstra myk. Spesielt om våren og høsten når huden er tørr, kan kragen på regndresser noen ganger gni og være ubehagelig og føre til rødhet og irritasjon. Med den myke kragen på Colorado slipper du dette.

I tillegg til dette er det passet på å fore den med et varmt fleecefôr på innsiden. På denne måten er det tilstrekkelig også i vårmånedene når været er ujevnt og noen ganger kan være ganske kaldt.

Didriksons har også gitt hetten på denne regndressen en strikk. På denne måten kan den enkelt strammes rundt hodet og sikre enda bedre beskyttelse mot regnet.

Midjen kan også justeres for å få en perfekt passform for barnet ditt. Mansjettene på armene og nederst på bena er også utstyrt med strikk for å sikre at ermer og ben ikke glir rundt.


Polarn O. Pyret Weather Pro Fôret skalldress

Polarn O. Pyret Weather Pro Fôret skalldress

Sjekk prisen på:

En fôret vanntett regndress er selvsagt god å ha. Men under våren og høstens ujevne vær kan det noen ganger bli litt for varmt. Da kan Polarn O. Pyrets fôrede skalldress komme godt med.

Denne varianten har fôr som kan tas av på innsiden. Fleecefôret tas enkelt av med en knapp og settes inn igjen når været blir kaldere. På denne måten kan denne modellen brukes både under en litt mildere vinter og når regnet faller om våren.

Ellers er dette også en dress som holder meget høy kvalitet når det kommer til materialer. Til å begynne med er materialet vanntett for en søyle opp til 12 000 mm.

I tillegg puster denne overallen skikkelig. Den kan frakte bort 5000 gram vanndamp per kvadratmeter per dag. På denne måten unngår barnet ditt å bli for varmt, men spesielt fuktig av vanndampen som forlater kroppen når han leker.

Modellen har også forhåndsbøyde knær og albuer. Det gjør at den ikke blir like stiv og at den rett og slett blir lettere å bevege seg i.

En ting som vanligvis gir opp på regndresser og jakker er glidelåsen. Få ting er så irriterende som en glidelås som ikke fungerer eller setter seg fast. Polarn O. Pyrets fôrede skalldress har imidlertid en YKK-glidelås av meget høy kvalitet.

Designet er ganske enkelt, med en litt mørkere, marineblå farge. Selv om det kanskje ikke er det morsomste er den mørke fargen at det ikke er synlig for mye om dressen blir litt skitten når barnet er ute og leker.

For å oppsummere er dette en av de beste og mest eksklusive jumpsuitene i denne guiden. Er du ute etter det beste på markedet når det kommer til vanntette skalldresser til barnet ditt, er dette veien å gå etter vår mening.


Color Kids Fôret Regndress

Color Kids Fôret Regndress

Sjekk prisen på:

Vi avslutter denne guiden med en fôret regndress fra Color Kids. Med et design som skiller seg ut er dette en modell som passer deg som er ute etter noe litt mer unikt.

Det er to alternativer å velge mellom når det kommer til farger. En rosa og brun og en med blå base og grønne ermer. Fargene er pastellaktige og gir denne helheten et litt retro preg. En solid og ganske stor glidelås bidrar også til å gi et rustikk og gammeldags preg.

Akkurat som modellen over har også denne en såkalt hakebeskyttelse. Dette beskytter haken mot å gnage og gni mot kanten av kragen og gjør ganske enkelt regndressen mer behagelig å ha på.

Regndressen er foret med varm og behagelig fleece som sørger for at barnet ditt holdes varmt i vårt kalde klima i Norge. Refleksdetaljer på armer og ben hjelper barnet ditt å bli sett bedre når det er ute og leker.

Avslutningsvis er dette en flott regndress som fungerer bra i de fleste vær. Er du ute etter noe med et litt mer rustikk og retropreg, kan en modell som denne være verdt en nærmere titt.


Ting du bør vurdere når du kjøper regndress til barn

Det er en rekke ting som kan være greit å vurdere når du skal kjøpe en regndress til barnet ditt. Her er noen tips og råd du kan ta med deg.

Fleksibilitet

En ting som ikke alle tenker over er at en regndress skal være så fleksibel som mulig å bevege seg i. Dette gjør at det ikke er like tungt for barnet å løpe rundt og ha det gøy utendørs og det er ofte mer behagelig å ha på seg.

Som du har sett i guiden over, finnes det modeller hvor knefoldene og armfoldene er forhøyede. Dette gjør det rett og slett lettere for barnet å bøye armer og ben, de bevegelsene som vanligvis mottar mest i en stivere dress.

Noe annet å vurdere er vekten. En tyngre og mer fôret regndress er generelt vanskeligere å bevege seg i.

Varm nok

Et annet tips er å velge en regndress som er varm nok. En regndress skal kunne brukes om våren og høsten uten problemer og ideelt sett under de fleste værforhold.

Noen modeller er altfor tykt foret. Det gjør at de ofte ikke kan brukes på de varmeste vårdagene når termometeret viser 15 grader og det fortsatt regner. Det blir rett og slett alt for varmt.

Det kan være smart å vurdere en regndress som ikke er fôret i det hele tatt. Ofte har du lag hjemme som barnet ditt kan ha under. En skikkelig fleecegenser og varmt undertøy, kan for eksempel være like varm som, eller enda varmere enn, fôret på en regndress.

Det skal imidlertid nevnes at en fôret regndress ofte er et mer fleksibelt alternativ. I tillegg vil det ikke være så mange plagg som må vaskes i forhold til om du velger mange forskjellige lag og en ufôret regndress.

Regndress eller skalldress?

Hvis du har lett etter regndress til barnet ditt, har du sikkert sett at det finnes både regndresser og skalldresser. Her er litt om forskjellen og hva som er å foretrekke.

Forskjeller

En regndress er rett og slett en dress som er ment å brukes når det regner. Den kan være fôret eller ufôret, men de fleste alternativene har en eller annen type tynnere fleecefôr på innsiden.

En skalldress er rett og slett en dress uten fôr, ment å brukes over andre klær. Skalldresser er ikke alltid helt vanntett, selv om dette ofte er tilfelle.

Hvilken bør jeg velge?

Hvis du veier mellom en skalldress og en regndress, er her litt om hvordan du kan tenke. En skalldress er ofte et bedre alternativ for sensommeren og høsten og i de senere månedene av året. Når temperaturen begynner å krype ned mot null, kreves det ganske mange lag for å holde barnet ditt varmt.

En regndress kan ofte brukes selv i mildere vintre med riktige klær under. Det er derfor på mange måter et mer allsidig plagg som du kan bruke i flere av årets måneder. Men en skalldress er selvfølgelig litt mer fleksibel og ikke fullt så tung å bære.

Ulempen med regndress er at de lett kan bli for varme når solen kommer frem om våren. Det er lettere å justere temperaturen med skallklær. Samtidig er det greit å ikke ha flere lag noen ganger, og da er det praktisk med regndress.

Vi håper at denne artikkelen var nyttig og at du lærte litt mer om hvilke typer regndresser som finnes på markedet. Ved hjelp av guiden ovenfor håper vi også at du finner en modell som lar barnet ditt leke ute i det ofte ganske våte Norge.


Her finner du flere tips om regntøy til barn!

Recent Posts