Beste regntøy for barn 2024: Regntøy og jakker som holder barna tørre


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Barn er mer enn gjerne ute i all slags vær, ikke minst i barnehage og på skolen. Derfor er det en god ide å få riktig regntøy. Vi har sjekket ut mange regntøy, regnjakker og regnbukser og valgt ut favorittene våre. I denne artikkelen går vi gjennom de beste regntøyene for barn og sjekker hvilke som er best i test!

Barn med rosa regntøy føler regndråper

Hvilket regntøy er best i test?

En av våre favoritter er Didriksons Waterman Regntøy. Et utrolig gjennomtenkt produkt. Det er stilig og komfortabelt. Det perfekte regntøyet for barn.

Didriksons Waterman regntøy for barn

Sjekk prisen på:


En annen stor favoritt er Polarn O. Pyret Stormy skalljakke. Det er en utrolig slitesterk jakke som fungerer i all slags vær og er vanntett med en vannsøyle på minst 12 000 mm!

Polarn O. Pyret WEATHER PRO Stormy skalljakke vanntett

Sjekk prisen på:


Som et budsjettalternativ ønsker vi også å slå et slag for Lindex FIX regnjakke. Det er et billig, men virkelig godt regntøy som er ideelt for daglig bruk.

Lindex FIX regnjakke

Sjekk prisen på:


Bla ned og les om alle de 9 regntøyene vi har sett på! For småbarn kan en regndress være praktisk!

Denne artikkelen handler om regntøy uten fôr. Hvis du leter etter varmere regntøy, sjekk ut våre tips om det beste forete regntøyet!

Det beste regntøyet for barn

Her er alle 9 sett med regntøy for barn som vi har sett nærmere på i vår sammenligning.

Didriksons Waterman Regntøy – Best i test av alle regntøy

Didriksons Waterman regntøy for barn

Sjekk prisen på:

Vannsøyle: 8 000 mm
Tilgjengelig for aldre: 1 10 år

Dette er et av de mest stilige og komfortable regntøyene du kan finne. I tillegg oppfyller den alle mulige vanntetthetskrav. I våre øyne er det det aller beste regntøyet du kan finne akkurat nå. Didriksons Waterman er rett og slett best i test!

Didriksons Waterman har en veldig klassisk passform når det gjelder regntøy. Buksene går høyt opp og holdes oppe med bukseseler som er enkle å justere i størrelse. Jakken lukkes med glidelås, noe som gjør den helt forseglet når den er lukket. Hos Waterman er alle sømmer selvfølgelig sveiset for god tetthet i hele regntøyet.

Hetten kan fjernes eller festes ved hjelp av trykknapper, som både er trygt hvis barnet sitter fast, og veldig raskt og effektivt. Langs ermene er det også knapper slik at du kan forsegle jakken ved håndleddene. På bunnen av buksene er det strikk som holder tett og forhindrer at vann kommer inn. Buksene holdes på plass med fotholdere som kan justeres i størrelse og også byttes ut om nødvendig.

Som sagt har dette regntøyet en veldig god vanntetting, men er ikke et foret plagg. Den er tilpasset enten å ha et lag tykkere klær under, eller bruke som ytterplagg når det er vått i den varmere delen av sommermånedene. Et perfekt regntøy om våren, sommeren og tidlig høst.

Det som er så utrolig bra med Didriksons Waterman er at passformen er perfekt. Alle barna vi har prøvd dette regntøyet på har funnet dem komfortable og gode å bevege seg rundt i. Kombinert med stilig design og fenomenal vanntetthet, utnevner vi Didriksons Waterman som det beste regntøyet på markedet akkurat nå!


Polarn O. Pyret – Regnjakke og regnbukser i galon

Polarn O Pyret regntøy regnjakke for barn

Sjekk prisen på:

Vannsøyle:10 000 mm
Tilgjengelig for aldre: ca. 6 måneder – 8 år

En av våre favoritter når det gjelder yttertøy for barn, er Polarn O. Pyret. De er ekstremt pålitelige når det gjelder kvalitet, og vi er spesielt glade i regntøyet deres. Det er stilig, komfortabelt og lett, og har en god bevist vanntetting. Det er verdt å merke seg at jakker og bukser kjøpes separat når det gjelder Polarn O. Pyrets regntøy.

Med en vannsøyle på 10 000 mm er Polarn O. Pyrets regntøy et av de aller beste av alt vi har sett på. Det fungerer og holder seg tørt selv om det skulle være regnfullt en hel dag ute på utflukt eller lignende. Det holder også vinden ute på en svært effektiv måte. Regntøyet i seg selv har ikke fôr, men med de riktige klærne under holder de varmen utmerket, ved å holde værets krefter ute.

Polarn O. Pyrets regntøy har mange gode funksjoner som gjør klærne funksjonelle og praktiske. Hetten er festet med knapper og er enkel å feste og fjerne. Langs kragen sitter et mykt materiale i fleece, noe som gjør jakken komfortabel mot haken og kinnene. Jakken er utsmykket med reflekser både foran og bak. Alle sømmer er sveiset og jakken er veldig tøff i all slags vær.

Polarn O Pyret regntøy galon bukser for barn

De matchende buksene er også vanntette. De holdes opp ved hjelp av bukseseler som selvfølgelig kan justeres for å passe barnets kropp. Buksene har også reflekser, og ved føttene er det et par elastiske fotholdere som gjør det enkelt å holde buksene på plass over støvlene.

Polarn O. Pyrets regntøy består av førsteklasses plagg av høyeste kvalitet. Det eneste vi kan klage på er prisen. Siden plaggene selges separat, vil prisen være godt høyere enn mange andre merker hvis du vil ha hele settet. Utover det er det ingen tvil om at Polarn O. Pyrets regntøy er noe av de absolutt beste regntøyet du kan finne.


Didriksons Slaskeman Regntøy

Didriksons Slaskeman regntøy uten fôr for barn

Sjekk prisen på:

Vannsøyle:8 000 mm
Tilgjengelig for aldre: ca. 1 – 8 år

Klassisk regntøy i galon fra det meget erfarne svenske klesselskapet Didriksons. Klær for all slags vær er virkelig deres spesialitet, og dette fine regntøyet for barn er perfekt.

Innsiden av regntøyet er mykt i et børstet materiale som gjør det behagelig å ha på seg. Sømmene rundt plaggene er sveiset og hele regntøyet er helt vanntett. Materialet er slitesterkt og både jakke og bukser tåler litt hardhendte barn.

Didrikons Slaskeman er helt uten fôr og er ganske tynn, noe som er viktig å forstå. Den er perfekt for vår- og sommerdager med regn, eller med varmere klær under når det er litt kjølig ute. Det er også verdt å huske på at denne typen regntøy ikke puster veldig bra, så det er viktig å ikke være for varmt kledd under. Hvis det er intens lek på gang, kan det bli svett hvis barnet har doble lag under.

På regnbuksene for dette regntøyet er justerbare bukseseler som holder buksene perfekt på plass. Buksene går også veldig høyt opp, noe som gir økt beskyttelse i tilfelle kraftig regn. Andre gode detaljer for Didriksons Slaskeman er reflekser på både jakke og bukse, en avtakbar hette og fotholdere som er enkle å justere.

Hvis du vil ha et tynt og lett regntøy med virkelig god vanntetting, er Didriksons Slaskeman regntøy en god kandidat. Det er et veldig rimelig og velprøvd alternativ som vi virkelig anbefaler.


Liewood Regntøy

Liewood Parker regntøy for barn

Sjekk prisen på:

Vannsøyle:8 000 mm
Tilgjengelig for aldre: ca. 1 8 år (avhengig av modell)

Det danske merket Liewood er et oppstartselskap som har blitt stadig mer populært i hele Norden. Det er lett å forstå hvorfor, da de har en ekstremt god følelse av design og kvalitet når det gjelder funksjonelle barneklær.

Regntøyene deres er lette plagg som puster og sitter komfortabelt, men likevel er holdbare og laget med aktive barn i tankene. Regntøyet er både vind- og vanntett opp til 8000 mm.

Jakken lukkes igjen med glidelås og ekstra lukking ved hjelp av knapper. På forsiden er det to lommer og på toppen en søt avtakbar hette med bjørneører. Når du fjerner hetten, kan du også skjule knappene i kragen.

Buksene på Liewoods regntøy har knapper i livet for å stramme. Dette er derfor forskjellig fra mange andre regntøy som har bukseseler. Det er fordeler og ulemper med begge deler. Bukseseler er litt mer klumpete og kan komme i veien, men samtidig holder den opp buksene ordentlig. Når du ikke har bukseseler, er det viktig at buksene er i riktig størrelse og at du justerer knappene for barnet.

Liewood har flere fine regntøy i mange forskjellige farger. De har størrelser fra 4 til 10 år. Estetisk sett er dette noen av de aller fineste regntøyene i har sett på, og de er av veldig høy kvalitet i materialer og funksjon.

Vi anbefaler Liewood Regntøy for barn i skolealder som ofte trenger å kunne ta av og på regntøyet selv på skolen og lignende. Definitivt et regnplagg verdt å se nærmere på hvis du er ute etter noe fint og unikt.


Reima Tihku

Reima Tihku regntøy for barn

Sjekk prisen på:

Vannsøyle:10 000 mm
Tilgjengelig for aldre: ca. 1 4 år

Når det gjelder funksjonelle klær for barn, enten vi snakker vinter eller regntøy, er Reima et av de beste merkene der ute. Tihku-regntøyet er et strålende sett med regntøy for småbarn.

Reima Tikhu er et lett sett med jakke og bukser uten fôr, men med utrolig god vanntetting med en vannsøyle på 10.000 mm. Det er elegante klær, designet med bevegelse og lek i tankene, som vanlig når det gjelder Reimas produkter.

Materialet i dette regntøyet er veldig fleksibelt og elastisk, noe som letter bevegelsen. Den er hovedsakelig laget av polyester og er fri for PVC. Overflaten er lett å holde ren, da den er avstøtende for både smuss og vann.

Standard funksjoner som avtakbar hette, elastisk erme og ben samt justerbar midje er tilgjengelig. Jakken lukkes med glidelåser og holdes ekstra stram ved hjelp av knapper. Buksene har bukseseler som enkelt kan justeres i størrelse og fotholdere er plassert nederst, som også kan fjernes.

Det som skiller seg ut når det gjelder Reima Tikhu er fremfor alt fleksibiliteten på regntøyet. Det er utrolig enkelt og fritt å ha på seg, og vår erfaring sier at dette regntøyet gir svært få klager fra barna. Den er perfekt for regnfulle vårdager, eller med fleece under, for eksempel når det er kaldere ute.

Hvis du vil ha kvalitet, er Reima Tikhu et trygt valg. En ekte veteran av klimatilpassede funksjonelle barneklær som virkelig holder sine løfter, gang på gang. Vi kan virkelig anbefale regntøyet deres!


Urberg Malme PU Rainset Kids

Urberg Malme PU Rainset Kids regntøy for barn

Sjekk prisen på:

Vannsøyle:3 000 mm
Tilgjengelig for aldre: ca. 1,5 9 år

Et litt mer ukjent merke når det gjelder funksjonelle klær, både for barn og voksne, er Urberg. De er laget med naturen i tankene, og det betyr å holde seg ute uansett vær. Klærne deres har mange fordeler: de er rimelige, pent designet i mange fine farger og viktigst av alt – de er funksjonelle.

Det som er litt overraskende med Urberg Malme regntøy er den lave vannsøylen. Ifølge produsenten har de en vannsøyle på 3000 mm. Det er ganske lavt og er bare nok til å tåle lettere regn.

Selv om det er regntøy, føles det som litt mer sporty klær for utendørs opphold, for eksempel skogsturer og mindre utflukter med barna. Det er ganske lette og uformelle klær som passer godt om vårens utendørs opphold, når regnet henger litt i luften.

Som de andre regntøyene i denne artikkelen er Urberg Malme umoden. Klærne er veldig glatte å bevege seg rundt i. Buksene har bukseseler og fotholdere, og jakken lukkes med glidelåser. Andre smarte standardfunksjoner inkluderer en avtakbar hette og refleksdetaljer.

Vi er litt skuffet over den lave vannsøylen, da dette plagget ikke er helt 100% å stole på for lengre utflukter, hvis det skulle være kraftig regnvær. Samtidig er det et fint regntøy for daglig bruk, og det er veldig behagelig å bevege seg i og føles veldig sporty og bra for aktiv lek. Hvis du vil ha noe verdslig som er både stilig, komfortabelt og funksjonelt, kan vi fortsatt anbefale Urberg Malme, da det er et veldig godt regntøy, også til en veldig god pris.


Tretorn Kids Packable Rainset

Tretorn Kids Packable Rainset Sporty regntøy for barn

Sjekk prisen på:

Vannsøyle:3 000 mm
Tilgjengelig for aldre: ca. 1 10 år

Dette er det tynneste og letteste regntøyet av alt vi har sjekket ut. Når du bretter det tar det nesten ingen plass og veier ikke mange gram. Det er perfekt å bære i vesken på de dagene du skal være ute, og det ser ut til å være litt regn i løpet av dagen.

Tretorn Kids regnsettet er både vind- og vanntett. Det skal imidlertid nevnes at vannsøylen på 3000 mm ikke garanterer at plaggene tåler kraftig regn, men bør ses på som beskyttelse for dager med lett regn som henger i luften.

Det er et veldig sporty sett med ventilasjon på baksiden av jakken, perfekt for varmere dager med våte elementer, for eksempel på våren eller i de våte sommerdagene. Jakken lukkes med glidelåser som har en stormslå bak, noe som holder seg ekstra stram. Hetten er avtagbar.

Buksene er vanntette og har god passform og tetthet takket være elastisk midje og nederst i enden av beina. Midjen kan justeres ved hjelp av en elastisk strikk som strammer. En smart detalj med dette regnsettet fra Tretorn er at ved å vrange sidelommen, kan du pakke hele regntøyet sammen som i en liten pose. Det er veldig smart og gjør det enkelt å alltid ha det med deg.

Vi kan virkelig sette pris på denne typen regntøy med uvanlig design og smarte funksjoner. Tretorn Kids Packable Rainset er perfekt for de som ønsker et regntøy som kan bringes med i nødstilfeller og alltid ligge i posen slik at du er klar i tilfelle regn. Det er sporty og lett, men ikke egnet for lange øyeblikk i det aller verste av regnværet.


CeLaVi Basic Regntøy

CeLaVi Basic regntøy for barn

Sjekk prisen på:

Vannsøyle:5 000 mm
Tilgjengelig for aldre: ca. 1 10 år

Det er noe med CeLaVi-merket som vi alltid har likt. Kanskje det er det nedstrippede, men utrolig fancy designet, alltid med sin særegne elefantlogo. Eller den gode funksjonen kombinert med overkommelig pris. Uansett, deres er deres grunnleggende regntøy et sett med veldig fine regntøy for barn.

CeLaVi regntøy er tilgjengelig i mange forskjellige farger og har en veldig søt design. De har en vannsøyle på 5000 mm som er godkjent og gjør plagget egnet til daglig bruk og tåler lett regn en god stund, muligens mer tungt regn i korte perioder.

På kragen er det et fleecefôr som gjør jakken varm og koselig. Dette regntøyet er litt varmere enn de fleste andre varianter vi har sjekket ut. Dette er imidlertid rimelig tynne plagg som er godt egnet om våren, sommeren og tidlig høst. Med gode klær under, fungerer det meste av året i de våte dagene.

Regntøyet har sveisede sømmer og kan justeres ved mansjettene. Buksene holdes på plass med bukseseler og fotholdere nederst. Glidelås- og knappelåser, samt en avtakbar hette. Små praktiske detaljer og funksjoner som reflekser og navneetiketter og mer er tilgjengelig og gir sikkerhet.

Som navnet antyder, er CeLaVis regntøy ganske grunnleggende, men samtidig er det et kvalitetsprodukt. Den myke kragen, passformen og en helt ok vannmotstand gjør at den fortsatt føles som et dyrere sett med regntøy enn prislappen sier.

Hvis du vil ha stilig regntøy perfekt for hverdagen, kan vi definitivt slå et slag for CeLaVi regntøy. Det er rimelig, men likevel fullt funksjonelle regnjakker og bukser som de aller fleste barn vil nyte perfekt.


Petite Chérie Atelier Ava Regntøy

Petite Cherie Atelier Ava regntøy for barn

Sjekk prisen på:

Vannsøyle:8 000 mm
Tilgjengelig for aldre: ca. 2 10 år

Her har vi et billig og faktisk rimelig regntøy. Siden regntøy er noe vi kanskje ikke bruker hele tiden, vil mange ikke bruke for mye penger på disse plaggene. Da er Petite Chéries regntøy et veldig godt alternativ som vi virkelig liker.

Hele regntøyet har sveisede sømmer og holder seg veldig stramt selv under kraftig regn. Langs endene av beina og på ermene er det elastikk som bidrar til å holde seg tett. På forsiden av jakken er det både glidelåser og knapper, noe som gjør jakken tett mot både regn og forferdelig vind.

På jakken er det en jevnt avtagbar hette som beskytter hodet uten risiko for at barnet setter seg fast. Buksene holdes på plass med bukseseler som er enkle å justere etter behov og lett kan kneppes opp.

Totalt sett er dette et veldig fint regnsett som gir følelsen av et dyrere produkt til tross for den lave prisen. Den har stilige litt gullknapper og mange reflekterende detaljer på ermene, bena og rundt midjen. Hele Petite Chérie Atelier Ava kan vaskes i maskin og er ekstremt lett å ta vare på og enkel å bruke.

Det er åpenbart at du kan få et godt regntøy til en veldig rimelig pris. Faktisk vil du sannsynligvis ikke finne noe bedre regntøy enn disse, til en så fin pris. Det du gir opp er litt komfort, sammenlignet med de virkelig koselige regnjakkene, for eksempel Polarn O. Pyrets. Men hvis du vil ha et velfungerende, søtt og veldig rimelig regntøy, er Petite Chérie Atelier et usedvanlig godt alternativ.


Vanlige spørsmål om regntøy for barn (FAQ)

Her svarer vi på noen av spørsmålene som er vanlige hos de som skal kjøpe regntøy til barn.

Hva er en god vannsøyle på regntøy for barn?

For at regntøyet skal tåle enda tyngre regn i lengre perioder, bør de ha en vannsøyle på 8000 mm. Det beste regntøyet for barn ifølge oss har vannsøyler på 8000 mm eller mer.

Ofte er mindre enn det nok hvis de bare skal brukes i daglig bruk, for eksempel i pausen på skolen, på skogsturer og så videre. Da kan en vannsøyle på 3000 mm være nok.

I hvilken sesong bruker man regntøy uten fôr?

Regntøy uten fôr er utrolig praktisk å ha på seg sent på våren, om sommer og tidlig på høst. Det er imidlertid mulig å tilpasse klærne ved å ha varmere under, for eksempel fleecegenser, stilongs og så videre.

Er det verdt å kjøpe en regnjakke til barn?

Ja. Det er et veldig praktisk plagg å ha klart. Hvis barnet går på skole / førskole, er det veldig godt å bruke regntøy for dagene når det er kjølig ute, men vått og regnfullt. Det er også fint å ha litt lett regntøy å ha i vesken under utflukter og lignende. Det er alltid godt å ha regntøy og gummistøvler til barna fordi de brukes ofte.

Er det noe regntøy for barn som puster?

Ja. Liewood er et godt eksempel på regntøy som puster, selv om de er flinke til å holde vannet ute.

Hvilke regntøy for barn har den høyeste vannsøylen?

Den høyeste vannsøylen hos regntøy for barn er:

Recent Posts