Beste vinterlue for barn 2024: Best i test varme barneluer


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Om vinteren er det viktig å holde hodet og ørene varme. Vi har sett oss rundt og valgt ut noen av de aller beste luene for barn å kjøpe for vinteren!

Jente med varm vinterjakke og lue i skogen om vinteren

Hvilken lue for barn er best i test?

Vi er helt forelsket i årets modell av vinterluer fra Kuling! Supersøte, varme og luftige luer i mange forskjellige modeller!

✅ Svært veldesignede vinterhatter

Kuling Levi Vinterlue Navy Landscape

Blant de strikkede luene liker vi virkelig Lindberg Sibo! Stilig, varm og av høy kvalitet.

✅ Søt og varm strikkelue

Lindberg Sibo grå lue

En av de fineste og varmeste luene er toppmerket Isbjörn of Sweden, med en tømmerhoggerlue av utrolig høy kvalitet.

✅ Svært høy kvalitet

Isbjörn of Sweden Squirrel rosa barnelue

Noen av de rimeligste alternativene er luer hos Lindex!

Lindex Strikket lue vanlig blå

✅ Bredt utvalg og gode priser


Les videre for å se alle våre anmeldelser av vinterluer.

Hvis du vil ha noe som dekker hele ansiktet, bør du ta en titt på disse Finlandshettene!

Anmeldelser av 12 forskjellige barneluer

Her er en nærmere titt på 12 forskjellige varme og koselige vinterluer for barn.

Hvis du vil ha tynnere luer, sjekk ut vår artikkel om høstluer!

Lindberg Colden Lue

Lindberg Colden Lue

Sjekk prisen på:

Lindberg Colden er en veldig fin vinterlue med en fantastisk vanntetting på 15 000 mm! Den er varm, enkel å bruke og kommer i mange forskjellige farger og størrelser. Dette er en vinterlue som er ideell for de fleste barn.

I tillegg til å være vanntett, har Lindberg Colden en veldig god pusteevne slik at hodet ikke blir for svett under vinterlekene. Den er laget av polyester, men har også 5% elestan, noe som gjør den litt elastisk. Det er utmerket, da det gjør luen både mer komfortabel og mer fleksibel når det gjelder størrelse.

Fôret er laget av et mykt og komfortabelt polyesterpelemateriale. Den har en følelse som minner om saueull og er utrolig myk og behagelig for ørene og kinnene. Overflaten på luen behandles med en økologisk vannavstøtende impregnering kalt Rudolf Bionic Eco Finish. Det er en behandling som er fri for giftstoffer og gjør at luen kan være både vanntett og lett å holde ren for smuss.

Denne luen sitter utrolig komfortabelt og sitter på plass ved hjelp av en enkel borrelås. Luen har smarte detaljer som refleksstropper og et elastisk bånd langs baksiden som gjør passformen perfekt.

Hvis du vil ha en veldig god barnelue som holder hodet og ørene varme i vinter, er Lindberg Colden et veldig godt alternativ og vår viktigste anbefaling akkurat nå!

Hvis barna tar med luen til førskolen, er det godt å skrive navnet på den. Ta en titt på disse navnelappene for å enkelt merke barneklær!


Didriksons Biggles Lue

Didriksons Biggles Lue

Sjekk prisen på:

Denne luen fra Didriksons er både vanntett og veldig varm og koselig. Inne har den et mykt såkalt teddyfôr, som er et ullignende polyestermateriale. Det er både mykt og varmende.

Det ytre laget på Didriksons Biggles lue er laget av polyamid, noe som gir en overflate som isolerer og holder luen vanntett. Det er en veldig god lue å ha på seg om vinteren fra ca. 0 grader og nedover.

Luen sitter veldig bra på hodet og holdes på plass med borrelås under haken. Det er et komfortabelt design som passer de fleste barn, noe som er lett for barnet å ta på seg og ta av seg selv.

Didriksons Biggles er tilgjengelig i størrelser fra 50 til 56 år, noe som gjør den egnet for barn fra ca. 1–10 år.

Luen er ikke veldig dyr og gitt den gode kvaliteten, er Didriksons Biggles en av de aller beste vinterluene for barn. Hvis du vil ha en varm og vanntett lue som passer godt på hodet ditt, er dette et veldig godt alternativ!


Reima Tuike

Reima Tuike Lue

Sjekk prisen på:

Dette er en veldig smart designet lue med reflekterende materiale på hele det ytre stoffet. Perfekt for å gi ekstra synlighet i vintermørket. Det er også veldig varmt og komfortabelt og kommer i mange størrelser.

Luen har gode isolerende egenskaper og er varm. Den er egnet i temperaturer fra ca. 0 grader ned til -20 grader celsius. Fôret ligner pels, men er laget av syntetisk polyestermateriale.

Reima Tuike er sertifisert som personlig verneutstyr, takket være den utmerkede reflekterende funksjonen. Luen er også en veldig komfortabel og komfortabel vinterlue som er lett å knipse ved hjelp av borrelåsfeste under haken.

Dette er en veldig stilig vinterlue for barn, fra et av de aller beste merkene når det gjelder vinterklær. Vi liker den ekstra sikkerhets tankegangen med reflekterende materialer. Derfor er Reima Tuike helt klart verdt en sterk anbefaling!


Reima Longevity

Reima Longevity Lue

Sjekk prisen på:

En veldig fin ullue. Reima Longevity er foret med merinoull og lyocell som gjør at luen sitter ekstremt behagelig, mens materialet er godt til å regulere temperaturen. Luen blir sjelden for varm eller svett, men holder hodet varmt når det er kaldt og vindfullt om vinteren.

Dette er en ganske dyr lue, men den er av ekstremt høy kvalitet. Både materialene og designet er utrolig godt laget. Rundt ørene er luen forsterket med vindtette flekker for ekstra god beskyttelse når det er kaldt ute.

Luen er moderat elastisk og sitter godt på hodet. Ofte kan den brukes i flere år fordi størrelsene er rimelig tilpassbare.

Hvis du vil ha en ullue, er Reima Longevity et fantastisk alternativ. Litt dyrere, men utrolig god kvalitet i en søt design med dusk og fint mønster.


Lindberg Sunne Lue

Lindberg Sunne Lue

Sjekk prisen på:

Super fin strikket lue i klassisk design med en ekstra stor ball i fuskepels på toppen. Lindberg Colden er en søt og varm lue som kommer i et par forskjellige fargealternativer.

Luen er laget av halv ull og halv akryl, med fôr i 100% bomull. Luen har en stropp som kan festes, noe som gjør luen egnet selv for små barn, da den er lett å holde på plass.

En lue som dette er utmerket i mange år og er en perfekt vinterlue for daglig bruk. Det er ikke veldig dyrt og passer for de fleste. Hvis barnet ditt liker denne stilen, er Lindberg Sunne en fin vinterlue å ha på seg klar for vinteren!


Nordbjørn Snowcap lue og votter

Nordbjørn Snowcap Lue og votter

Sjekk prisen på:

Dette er et ekstremt rimelig sett med både lue og votter i matchende mønstre fra Nordbjørn. De kommer i mange forskjellige farger og mønstre i virkelig festlig design.

Dette er sannsynligvis det rimeligste alternativet for denne typen luer. De er laget av polyester og godt foret i både votter og luer. Fôret består av en membran som har en rimelig god evne til å avlede fuktighet, slik at den ikke blir svett og fanget selv når barnet beveger seg og leker om vinteren.

Både votter og lue kan trekkes igjen og knappes med borrelås for å holde seg stram og sitte godt på plass. Det bør nevnes at vottene kan føle seg litt trange, så de kan komme med litt kortere enn luen gjør. Men de sitter godt og er komfortable å ha på seg. Totalt sett bør de være brukbare i flere vintre uten problemer hvis du velger en størrelse som er like over barnets nåværende.

Totalt sett er dette en pakke med luer og votter som er veldig rimelig og opprettholder god kvalitet i forhold til prisen. Luen har ikke den virkelig høye vanntettheten, eller pusteevnen, som de aller beste variantene. Men for de aller fleste vil Nordbjørn Snowcap være et sett med luer og votter som vil gjøre det bra hele vinteren!


Polarn O. Pyret Stripet lue med fleecefôr

Polarn O. Pyret Stripet lue med fleecefôr

Sjekk prisen på:

Polarn O. Pyret har som vanlig fine produkter for barn selv om vinteren. Deres fleeceforede luer er ganske tynne, men gjør fortsatt en god jobb med å holde seg varm når det ikke er for kaldt ute ennå.

Luene er laget av 95% økologisk bomull og 5% elastan. Fôret er et fleecemateriale laget av resirkulert polyester. Det kommer faktisk fra plasten av gamle PET-flasker. At det er mulig å resirkulere dette og lage fine barneklær er fantastiske og er noe vi virkelig ønsker å hylle Polarn O. Pyret for, at de gjør en innsats for å være miljøbevisste.

Luen i seg selv er veldig enkel og praktisk. Den har ingen dusk eller lignende, noe som gjør den ideell å ha på seg under hjelmen, for eksempel når barnet er akebrett eller skøyter.

Luen er ikke vanntett og er ikke så varm som de tykkere vinterluene vi har sett på. Men det er perfekt å ha noen lue i denne stilen klar, i tilfelle mildere vær, eller å ha som reserve med deg i lommen.

Vi liker Polarn O. Pyrets lue med fleecefôr og synes de er verdt å kjøpe. Men du vil sannsynligvis også ha en enda varmere lue, gitt hvor kalde vintre vi vanligvis får!


Lindex Ribbestrikket lue med dusker

Lindex Lindex Ribbet lue med pom poms

Sjekk prisen på:

Denne luen fra Lindex er enkel, men veldig søt og populær blant barn. Det er en ganske tynn lue i ribbet materiale. En veldig positiv detalj med luen er at polyestermaterialet den er laget av er laget av resirkulerte kilder. En ressurssmart måte å gjenbruke gamle PET-flasker og lignende for å lage nye plagg.

De søte luene har store søte øyne på forsiden, i tegneseriefigurstil. De kommer i litt forskjellige varianter og blir vanligvis populære blant barna. Øynene selv er brodert på luen og har veldig god holdbarhet. Opp på luen er to ”pom poms”, små baller som ser litt ut som ørene til den søte luen.

Dette er ikke den varmeste luen, men fungerer bra for daglig bruk, i skole eller førskole så lenge det ikke er mange minusgrader. Siden luen er brettet opp langs kanten, er den litt ekstra varm rundt ørene.

Sist, men ikke minst, Lindex ribbestrikket lue med dusker er en veldig billig lue som er tydelig verdt å få hvis barnet ditt liker designet og trenger en ny lue i vinter.


Lindex FIX trikålue

Lindex FIX trikålue

Sjekk prisen på:

Her har vi en enkel, men veldig rimelig lue fra Lindex. Det er en stram og velutstyrt trikålue med mykt og fint fôr i fleecemateriale.

Luen er laget av et glatt og komfortabelt økologisk bomullsmateriale, med en liten del av elastan. Den er tilgjengelig med forskjellige motiver på forsiden, for eksempel en bjørn og en kanin, som også fungerer som reflekser. Det er en god kombinasjon av design og funksjonalitet.

Kort sagt, dette er en veldig enkel lue som passer perfekt både på sen høst og vinter. Det er imidlertid en ganske tynn lue, så når vinteren er på sitt kaldeste, trenger du noe litt varmere. Men Lindex FIX luen er definitivt en rimelig lue som de fleste vil bli vant til.


Isbjörn of Sweden Squirrel Lue

Isbjörn of Sweden Squirrel Lue

Sjekk prisen på:

Dette er en heftig vinterlue av et ekte svensk kvalitetsmerke. Isbjörn of Sweden Squirrel vinterlue er en stilig lue for barn med mange virkelig gode kvaliteter.

Luen er helt vanntett med en vannsøyle på 15 000 mm. Den har også den beste pusteevnen til alle luene vi har sett på, noe som er en veldig god funksjon. Dette betyr at luen forblir tørr både fra utsiden og fra innsiden, samtidig som den er tett mot regn, vind og kulde.

Stilen på luen er en såkalt ”tømmerhuggerlue”, noe som gir inntrykk av å takle hardt arbeid i noe klima. Ved fremstilling av luen har flere materialer av utrolig høy standard blitt brukt, for eksempel:

  • Tactel®-nylon – En type nylonmateriale som er ekstra lett og betydelig mykere enn andre lignende materialer.
  • Primaloft© – Patentert teknologi for blant annet fôring av høyeste kvalitet.
  • BIONIC Finish Eco© – Ikke-giftig impregnering som gjør plaggene vanntette og smussavvisende.
  • Bluesign© – Merking som garanterer bærekraften i produksjonen med omsorg for miljøet.

Dette er definitivt ikke den billigste grensen på markedet, men gitt hvor mye Isbjörn of Sweden investerer i å virkelig bruke kvalitet i produksjonen, er det lett å forstå verdien av produktene deres.

Hvis du vil ha en lue av høyeste kvalitet, tilpasset for å holde barna varme selv under de kaldeste forholdene, er Isbjörn of Sweden Squirrel et utrolig godt designet produkt. Det er like behagelig som det ser ut, og er laget for å vare lenge.


Barts luer

Barts Luer

Sjekk prisen på:

Barts-merket har et utrolig antall fine barneluer som passer om vinteren. De kommer i mange forskjellige stiler, både mer klassiske strikkede luer med dusker, og noen morsomme design med øyne og lignende.

De fleste luene fra Barts har strikket design og er laget av syntetisk fibermateriale akryl og polyester. De er vanligvis foret med et mykt fleecemateriale. Men materialet i Barts luer varierer litt mellom forskjellige modeller, så sjekk butikken for en mer detaljert beskrivelse av varianten du er interessert i.

Selskapet Barts har hovedkontor i Nederland og er et populært merke i hele Europa. De har et bredt spekter av produkter for både voksne og barn, alt fra bikinier til vinterluer. Men de er kanskje mest kjent nettopp for hodeplagg, som caps og luer.

Vi liker Barts luer og setter pris på den lekne, men likevel stilige designen. Sjekk ut utvalget av Barts luer og se om du kan finne din egen favoritt!


Kuling Levi lue

Kuling Levi Lue

Sjekk prisen på:

En veldig fin og rimelig lue fra Kuling, med mange gode kvaliteter. Det er en imponerende vanntett lue med en vannsøyle på 15 000 mm. Det er impregnert med BIONIC-FINISH®ECO som er en PFC-fri metode for å holde vann og smuss unna.

Kuling Levi har imponerende funksjonalitet, gitt den relativt lave prisen. Vanntettheten er utmerket, men også fôret er av veldig høy kvalitet. Det er en såkalt teddyfleece, et mykt og varmende materiale i polyester. Det er både koselig rundt ørene og mot hodet, men også veldig flink til å holde seg varm.

Samtidig er materialet i luen godt til å slippe fuktigheten ut, gjennom god pusteevne. Den vindtette luen holder ut kald vind, men frigjør svette og damp innenfra. Luen har også teipede sømmer, noe som mange lignende luer ikke tilbyr, noe som gjør den ekstra tett og holdbar.

Luen er enkel å bruke, har ekstra forsterkning i ørene, og er snappet med borrelås. Hvis du vil ha en veldig fin vinterlue til en overraskende god pris, må du sjekke ut Kuling Levi!


Hvilke forskjellige typer vinterluer for barn er det?

  • Beanie / Trikålue – Stram lue, i litt tynnere materiale, ofte i bomull.
  • Lue med øreklaffer – Tilgjengelig i litt forskjellige stiler, alt fra hjelmluer til babyer, til tømmerhuggerluer for voksne. Ofte varm og foret for vinteren med ekstra beskyttelse for ørene.
  • Strikkede luer – Tilgjengelig i mange varianter og materialer, ribbet strikket, ulluer og luer i syntetisk materiale.

Recent Posts