Beste vippestol 2022: Vurdering og gjennomgang av toppmodeller akkurat nå


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

I den tidlige småbarnsperioden kommer du ofte til å bære barnet ditt. Det er fint og koselig å ha den lille så nær deg, men noen ganger trenger du litt pusterom og få hendene fri. Da er en vippestol det perfekte hjelpemiddelet.

Guide til den beste vippestolen.

Hvilken vippe stol er best i test?

Vår absolutte favoritt er 4moms MamaRoo 4.0. Det er en avansert variant som rocker barnet på en naturlig og myk måte.

Vår andre favoritt er BabyBjörn Babysitter. Det er en ekte klassiker som er koselig og trygt for barnet å sitte i.

Anmeldelser av de beste vippestolene

Her er anmeldelser av alle modellene vi har sett på.

4moms MamaRoo 4.0

Veldig god vippestol fra Mamaroo

Denne vippestolen har det meste. Den er meget behagelig og trygg for barnet å sitte i, og er egnet til bruk fra nyfødte og opp til ca. 9 kilo.

Det som utmerker MamaRoo 4.0 er de forskjellige bevegelsesfunksjonene du kan stille inn. Du kan velge hvordan den skal vugge barnet, og velge mellom fem forskjellige moduser. Bevegelsene i stolen er ment å etterligne de naturlige bevegelsene som foreldre har brukt til alle tider for å legge sine babyer for natten. Du kan sjekke innstillingene via telefonen, noe som gjør det veldig enkelt å holde kontroll til enhver tid.

Du kan enkelt fjerne stoffet fra babystolen og vaske det om nødvendig. Stolens posisjon er justerbar og du velger om du vil at barnet skal ligge eller sitte oppreist.

Som en ekstra stimulans hvis barnet skal være våkent, har stolen en arm med fargerike baller som kan spinne og lage lyd. Det gir barnet noe å se på og forundres over, mens du får tid til andre ting.

Etter vår mening er MamaRoo 4.0 den aller beste varianten du kan kjøpe akkurat nå. Dessverre litt dyrt, men det er fantastisk å la babyen rocke trygt i den.

Hvis du vil ha flere forslag til babystoler kan du sjekke noen av babybutikkene på nettet. Se hele utvalget deres av babystoler her: Jollyroom, Babyshop. Pinkorblue.


BabyBjörn Balance Soft Babysitter

Vakker vippestol fra BabyBjörn

Se pris hos:

BabyBjörn er kjent for sine kvalitetsprodukter for barn og foreldre til små barn. Deres varemerke er et kjennetegn på holdbare produkter med utmerket komfort. Denne babysitter er intet unntak! Den er et ekstremt mykt, komfortabelt og skånsomt produkt i mykt bomullsmateriale. Den både ser ut og føles utrolig koselig.

Vippestolen gynger når babyen beveger seg, noe som gjør den aktive stunden morsom og stimulerende. Den gir også barnet muligheten til å trene sin egen balanse og motoriske evne, da følelsen av bevegelse i stolen skjer i harmoni med barnets egen kropp.

Du kan stille inn Balance Soft Babysitter i fire forskjellige posisjoner: lekemodus, hvilemodus, som en barnestol eller liggende stilling for hvilestunder. Det er også lett å brette stolen sammen, for eksempel hvis du vil ta den med deg på reiser og lignende. Det er også enkelt å vaske BabyBjörn Babysitter, da det er mulig å løsne stoffsetet og vaske det separat i maskin.

Denne vippestolen passer for spedbarn på ca. 3,5 kilo opp til hele 13 kilo, noe som er en litt høyere maksimal vekt enn mange andre vippestoler tillater.

En veldig fin vippestol fra en virkelig kvalitetsprodusent! Vi er begeistret over denne, og den er helt klart en av våre absolutte favoritter.


Carena Arholma Babystol

God billig vippestol fra Carena.

Se pris hos:

En myk og komfortabel vippestol med en medfølgende modul med leker. Disse kan fjernes og erstattes med andre leker, utstoppede dyr og så videre. Carena er et velkjent merke når det gjelder barne- og babyprodukter. De har eksistert siden 1997 og har alltid hatt kvalitet og sikkerhet i fokus.

Dette er en svært rimelig babystol, og den er perfekt for et aktivt lite barn som liker å bevege seg og utforske med alle sansene. Den er utformet for å gynge når barnet beveger seg. Det pleier vanligvis å kunne holde barna underholdt i lengre perioder, slik at du kan gjøre andre ting en stund.

Barnet sitter trygt i vippestolen som har en sele du kan justere slik at den passer til nettopp ditt barn. Den kan i prinsippet tas i bruk umiddelbart når dere kommer hjem etter fødselen, eller i det minste fra et par uker og opp til ca. 6 måneder.

Møbeltrekket til Arholma babystol kan løsnes og vaskes i maskin, noe som er et stort pluss. Det kan både søles og kastes opp når man minst venter det, men slik er livet med småbarn, og det kan altså ordnes på en enkel måte. Vippestolen har gummiføtter som hindrer at den glir rundt eller beveger seg når barnet gynger.

I sin enkelhet er Carenas vippestol et godt valg og et flott budsjettalternativ for deg som ikke trenger noe avansert, men bare ønsker å kunne sette fra deg babyen i korte øyeblikk for litt lek og ugagn i stolen.


Moweo Lite Babystol

Enkel men stabil vippestol Moweo Lite

Merket Moweo tilhører nettbutikken Jollyroom. Det er et kvalitetsmerke med mange fine babyprodukter, ofte av høy kvalitet, men samtidig svært rimelige.

Moweo Lite Babysitter er en veldesignet og smidig babystol som er lett å håndtere. Den har også en rekke funksjoner, selv om den er en relativt billig variant. Den har for eksempel forskjellige innstillinger som kan få den til å gynge sidelengs, vibrere og spille av musikk.

Over setet henger en bue med tilhørende leketøysfigurer, perfekt for barnet å ligge og se på og holde sansene aktive en stund. Det er også mulig å fjerne hele buen om nødvendig, for eksempel hvis barnet skal hvile og ikke trenger så mange inntrykk.

Det eneste negative med denne vippestolen er at den ikke er justerbar. Det er derfor bare mulig å ha barnet i en halvliggende stilling i stolen. Barnet kan selvfølgelig både spille og hvile i denne modusen, men dte er likevel litt synd at det ikke er noen innstillinger for å endre modusen.

Moweo har også en rekke andre vippestoler i litt forskjellige prisklasser. Det er helt klart et merke å sjekke ut litt ekstra ettersom de er populære og har mange fornøyde kunder!

Vi liker deres Lite-versjon som et perfekt budsjettalternativ!


Tiny Love Babysitter 3-i-1 Rocker Napper

Fantastisk fin vippestol fra Tiny Love.

Se pris hos:

Perfekt vippestol for både aktiv lek og stimulering, og for ro og hvile. Du kan stille inn posisjonen til det som passer best; liggende, halvliggende eller sittende posisjon.

Vippestolen er utformet for å kunne gynge lett når babyen beveger seg for å gjøre det aktive øyeblikket enda morsommere. Det er også mulig å stille inn posisjonen slik at den er fast hvis barnet ikke liker å gynge.

En mobil arm med fargerike leker og en spilledåse med musikk og blinkende lys er inkludert.

En stor fordel med Tiny Love vippestol er de høye kantene rundt stolen som gjør at babyen ligger trygt under lek og bevegelse. Barnet bør imidlertid være fastspent, spesielt i sittestilling, for ikke å havne i feil posisjon.


Hauck Alpha Bouncer 2-i-1 Vippestol

God kvalitet vippestol fra Hauck.

Se pris hos:

Hauck er et tysk selskap med over 90 års erfaring med å lage møbler og redskaper som gjør familielivet enklere. Det er en familiebedrift med solid kunnskap som har gått i arv fra generasjon til generasjon.

Hauck Vippestol Bouncer 2-i-1 kan både brukes på gulvet, eller montert på Haucks barnestol Alpha, hvis dere vil spise sammen ved middagsbordet.

Stolen er mykt polstret langs sidene, og når barnet er lite kan du bruke det medfølgende innlegget til å tilpasse stolen til det lille barnets kropp. Da blir overflaten å sitte på mindre og hodet får mer støtte.

Vippestolen er solid og sikker, og barnet kan festes med et trepunkts belte for sikker lek i stolen. Den er veldig lett og veier bare litt over 3 kilo. Det ytre materialet er et mykt polyesterstoff og rammen er laget av stabilt stål.

Vi liker virkelig Hauck Alpha vippestol. Den er veldig rimelig og er en av de absolutt beste stolene i denne prisklassen. Myk, trygg og fleksibel å bruke. Helt klart et interessant alternativ å vurdere!


Graco Babyhuske Move With Me

Fin babyhuske fra merket Graco.

Modellen er ikke lenger til salgs

Denne vippestolen kaller produsentene i stedet for en babyhuske. Den er et unikt produkt med mange virkelig smarte og morsomme funksjoner.

Den kan svinge frem og tilbake av seg selv, og du kan stille inn gyngingen i fem forskjellige hastigheter. Mange barn finner ro og kan slappe av når de vugges frem og tilbake, liggende i en trygg gynge. Den er veldig myk og komfortabel, og med god sikkerhet når barnet er sikret ved hjelp av en 5-punkts sele.

Graco Babyhuske har en innebygd musikkfunksjon som spiller rolige sanger og stimulerer barnets hørsel. En detalj som vi virkelig setter pris på er at du også kan koble til mobiltelefonen din og spille din egen musikk, og la barnet høre kjente og trygge sanger som dere liker.

Gyngen kan lett flyttes selv når barnet ligger i den ved hjelp av bærehåndtaket som er festet til vippestolen. I håndtaket kan du også henge leker som barnet kan få tilgang til og kan leke med.

Setet kan justeres i to posisjoner, en liggende og en oppreist stilling. Hvis du ønsker å legge husken bort eller ta den med i bilen, er det bare å brette den sammen til en svært kompakt og praktisk pakke.

Vi er veldig glad i denne fine vippestolen, eller husken, og synes at den gir mye igjen for pengene. Veldig anvendbar, praktisk og gir mye glede og komfort til det lille barnet som sitter i den.


Spørsmål og svar om vippestoler og babygynger

Her er noen vanlige spørsmål som folk pleier å stille før de kjøper en vippestol.

Hvorfor bruke vippestol?

En god vippestol sørger for at babyen er trygg, komfortabel og byr på et underholdende øyeblikk for det nysgjerrige lille mennesket. Ofte har vippestolen en gyngende, vibrerende eller annen funksjon som gir en eller annen for for bevegelse som stimulerer babyen. Det finnes også modeller med leker, lyder og blinkende lys for å stimulere alle barnets sanser. Ellers er det vanligvis nok med et teppe eller en tyggeleke for å holde de små livene sysselsatt mens du driver på med dine gjøremål i nærheten.

Når kan man begynne med vippestoler?

De fleste vippestoler er egnet til bruk allerede for små spedbarn. Hvis det er mulig å plassere barnet i liggende stilling, kan et lite barn ligge der trygt, som i en liten seng.

Foreldre venter ofte en eller to uker for barnet skal få total nærhet og trene opp litt styrke den første tiden, før de får ligge for seg selv i vippestolen. Men en god vippestol er sikker og det er ingen direkte risiko å sitte i den, selv for små barn. Det er imidlertid viktig at du alltid er i nærheten når babyen sitter i vippestolen.

Trenger man en vippestol?

Det er få tilbehør man virkelig trenger. Men mange foreldre til små barn setter virkelig pris på muligheten til å kunne legge barnet ned en liten stund og få hendene fri. Det gir deg mulighet til å kunne  gjøre andre ting, eller bare få hvile litt.

Et annet alternativ er å ha barnet i et sjal eller en bæresele, men samtidig gir det ikke samme frihet som en babystol gjør. Det er et veldig godt produkt fordi du trygt kan legge ned barnet og være sikker på at det ikke kryper avgårde.

Hva er den beste babystolen?

I vår sammenligning kom vi frem til disse favorittene:

Noen billigere varianter vi også likte var:

Når bruker man vippestolen?

Den kan brukes når som helst du vil kunne legge ned det lille barnet en stund. Vanligvis plasserer du barnet i en vippestol når du for eksempel vasker opp eller gjør rent, utfører nødvendig oppgaver på datamaskinen eller lignende, eller bare vil ha noen få minutter for å puste ut og slappe av.

Du bør imidlertid alltid være i nærheten og ha oversikt over det lille barnet, og noen ganger har barnet behov for å være nær en forelder, og sier fra om det.

Hvor mye vekt tåler en vippestol?

Det varierer litt mellom ulike modeller, men ofte kan de klare opptil ca. 10 kilo. Noen tåler litt mindre og andre litt mer.

Det skal imidlertid sies at det ofte er mulig å bruke vippestolen så lenge det er nødvendig. Når barnet vokser og begynner å gå, vil det sjelden ønske å sitte fastspent i en babystol uansett.

Hvor lenge kan man la et barn sitte i vippestolen?

Det er ingen reell anbefaling om varighet. Det beste er å følge med på hvordan babyen har det, og sjekke stemningen. Ha oversikt og sørg for at barnet sitter i en god posisjon. Det kan være kjedelig å sitte for lenge og barn har godt av variasjon, men hvor lenge avgjøres best med sunn fornuft og ved å følge med på hvordan barnet har det, helt enkelt.

Når det er tid for lengre hvile, er det best å flytte barnet til dets faktiske soveplass, for eksempel en baby- eller barneseng.


Det kan også være lurt å se tips om barnesenger eller smarte sammenleggbare reisesenger!

Recent Posts

noen av de beste vippestolene akkurat nå