Beste sprinkelseng 2024: Vurdering og gjennomgang av de beste sprinkelsengene akkurat nå!


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

En sprinkelseng er et av produktene du sikkert gjerne vil ha på plass før babyen kommer til verden. Det er fint å være forberedt slik at du kan pynte og gjøre det koselig for barnet så det får trygge og sikre hvilestunder (og hvis du er heldig kan du kanskje selv også få noen slike).

barn sover i sprinkelseng

En annen vakker klassiker er sprinkelsengene fra Leander. Høy kvalitet og tidløs design!

Leander Linea

Sjekk prisen på:


Hvis du er ute etter noe litt billigere, må du sjekke ut sprinkelsengene fra JLY. Virkelig bra budsjettalternativ!

JLY Dream Lux Sprinkelseng

Sjekk prisen på:


Flere barnesenger finner du lenger ned i denne artikkelen.

Se også våre tips om populære loftsenger for større barn og tenåringer!

Guide til mange forskjellige barnesenger

Det er et stort utvalg av sprinkelsenger der ute, og vi har gjennomgått markedet på jakt etter de beste sprinkelsengene. Vi har kommet frem til en rekke favoritter som vi varmt kan anbefale.


Sjekk også vår anmeldelse av Moonboon hengevugge! En unik soveplass for små babyer. Eller se alle de beste vuggene etter vår mening!

Leander Linea

Leander Linea

Sjekk prisen på:

Denne vakre sprinkelseng fra Leander er utrolig populær. Den har et unikt design og er etter vår mening en av de vakreste barnesengene på markedet. Prismessig ligger den i den øvre enden av spekteret.

Leander Linea passer fra nyfødt opp til ca. 3 år gammel. De er en utrolig stabil seng som faktisk tåler en vekt på opptil 100 kg. Det betyr at den ikke går i stykker selv om et litt større barn skulle hoppe eller klatre på den.

Leanders senger er designet i klassisk dansk stil, samtidig som det alltid fokuseres på funksjonalitet. Sengen kan stilles inn i tre posisjoner med ulike høydenivåer, avhengig av barnets alder. Når barnet er litt større kan man ta av den ene siden slik at barnet kan krype inn og ut av sengen selv.

Til tross for sin unike design, kan denne babysengen romme en madrass på 60 x 120 cm og er av standardstørrelse. Det gjør det også enkelt å finne en passende madrass som passer.

Leander Linea er laget av vakkert og slitesterkt eiketre og er utvilsomt en av de vakreste og mest robuste barnesengene vi har testet. Dette er et flott produkt som vi virkelig kan anbefale!


Leander Classic Babyseng

Leander Babyseng

Sjekk prisen på:

Dette er en utrolig godt designet og funksjonell sprinkelseng som kan brukes i mange år. Leander Classic er designet for å utvide seg etter hvert som barnet ditt vokser. Sengen kan brukes når barnet er nyfødt, men inntil ca. 7 år gammel!

Når barnet er lite kan du bruke sengen som en vanlig sprinkelseng med hevet bunn slik at du enkelt kan legge barnet ned.

Etter hvert som barnet vokser senker du sengebunnen slik at barnet kan reise seg ved hjelp av sengehestene. Når barnet er i stand til å gå selv, fjerner du den ene siden slik at det kan komme seg inn og ut av sengen selv.

Når du er klar kan du til slutt ta av hele skinnen og bruke Leander Classic som vanlig sprinkelseng til barnet ditt er ca. 7 år gammel. Da har du plutselig en stor flott sprinkelseng på 70 x 120 cm.

Regner du med å kunne bruke denne sprinkelsengen fra barnet ditt er født og frem til fylte 7 år, vil du oppleve at det er en veldig god investering. Selv om sengen koster litt mer enn noen andre senger, vil den også være mer nyttig i en lengre periode av barnets liv. Leander Classic er også et veldig fint møbel som passer perfekt til barnerommet.

Sengen er laget av fint bøketre med vakker finish, behandlet med vannbasert lakk. Sengen er som nevnt ganske stor og veier til sammen over 38 kg. Den tåler en vekt på opptil 100 kg, så det er definitivt en robust sprinkelseng med robust design.

Leander er et ekte kvalitetsmerke når det kommer til barnemøbler og vi er veldig fornøyde med Leander Classic baby- og juniorseng. En av våre toppvalg når det kommer til barnesenger som barnet ditt kan vokse inn i!


Done By Deer Baby Cot

bilde av hvit sprinkelseng fra done by deer

Selges ikke lenger

En veldig smakfullt designet seng av det danske merket Done By Deer. De produserer møbler og annet tilbehør til barn og småbarnsfamilier. Skandinavisk design som er både funksjonell og vakker i sin estetikk.

Sengen er praktisk fordi den kan brukes av både spedbarn, men også når barnet ditt har vokst og blitt et par år. Det er også enkelt å fjerne den ene siden av sengen. Da er det lett for barnet å klatre ut av sengen, og den kan til og med brukes som en sofa når barnet er for stort til å sove i den!

Done By Deers seng passer for madrasser med standardmål på 60 x 120 centimeter. Den er enkel å rengjøre og tørke av med en fuktig klut, og er ellers veldig slitesterk og holdbar. Sengen kan selvfølgelig justeres for å passe både nyfødte og større barn.

Vi liker et skarpt design, og Done by Deer sprinkelseng er virkelig en fin og nøye designet barneseng. Fordi den kan brukes i flere år, også som sofa, er den ganske rimelig, og den forbedrer et barnerom enormt som designmøbel. Virkelig anbefalt hvis du liker sengens design like mye som vi gjør!


Sebra Baby- og Juniorseng

hvit barneseng fra sebra

Sjekk prisen på:

Sebras voksesenger er svært populære, og det er gode grunner til det! Selv om den kan virke dyr ved første øyekast, forstår du raskt at den er betydelig rimeligere når du ser at den kan justeres for å gjøre plass til ditt voksende barn.

Sengen kan utvides fra 115 centimeter og opptil hele 155 centimeter når den er helt utvidet. Dette betyr at den kan være nyttig i flere år, selv etter at barnet ditt har vokst ut av sprinkelsengen. Det er også mulig å heve og senke bunnen akkurat som i de fleste andre gode sprinkelsenger.

Siden sengen har en litt spesiell utforming, er det tilrådelig å kjøpe madrass fra samme produsent for å være sikker på at den vil passe.

Vi setter virkelig pris på Sebra Baby- og Juniorseng både for dens design og hvor nyttig den er, men også for hvor vakker den er på barnerommet. Det finnes en rekke farger å velge mellom, og den lyser opp i de fleste hjem. Hvis du ønsker å investere i en seng som kan brukes i årevis, er dette helt klart en kandidat!


Carena Dalarö Sprinkelseng

Carena Dalarö Sprinkelseng

Selges ikke lenger

En veldig klassisk designet sprinkelseng, med funksjon og enkelhet i fokus. Den har et stilrent tradisjonelt design og passer i alle hjem.

Carenas produkter er holdbare og velproduserte uten at prisen er altfor høy. Dette gjelder også denne fine barnesengen. Den er laget i et slitesterkt furumateriale og står støtt på plass.

Sprinkelsengen er ideell å bruke helt fra starten av når du kommer hjem med den nyfødte. Du kan stille inn høyden i tre forskjellige moduser:

  • 55 centimeter fra gulvet – Passer til det lille barnet du ofte løfter inn og ut.
  • 38 centimeter fra gulvet – Når barnet er litt større og kan sitte opp selv.
  • 22 centimeter fra gulvet – For et enda større barn som kan reise seg og holde i sprinklene.

Sengen måler 120 x 60 centimeter og er testet og godkjent ut fra et sikkerhetsperspektiv. Det er dessuten malt i giftfrie svenske farger, alt med barnets beste i tankene.

Vi er veldig glad i denne sprinkelsengen! Perfekt for deg som ønsker en god seng med enkelt design til en rimelig pris. Et godt valg!


Troll Lux HM Sprinkelseng

svart sprinkelseng fra merket Troll

Sjekk prisen på:

Troll er et populært merke som opprinnelig fokuserte på det svenske markedet, men som nå også selger barnemøbler i mange deler av verden. Deres sprinkelseng Lux HM er et slående eksempel på hva som gjør deres produkter så populære.

Vakkert design med fine avrundede og glatte kanter og hjørner. Stilen minner om de klassiske sprinkelsengene, med et enkelt tidløst utseende, men har også det lille ekstra i form av mykhet og varme.

Sprinkelsengen er veldig praktisk og kan stilles inn i tre forskjellige stillinger for å passe til barnets størrelse og alder. Den måler 126 x 66 centimeter og er ideell å ha på plass til den nyfødte. Den kan også bygges om med en spesiell ”junior-langside”, som du kjøper i tillegg, slik at sengen passer også når barnet ditt blir litt større.

Troll bruker nesten alltid svensk tre til sine møbler, og også giftfri produsert maling og lim i sluttfasen av produksjonen.

Vi liker Troll Lux Sprinkelseng godt og setter pris på at den ved første øyekast ser ut som en hvilken som helst sprinkelseng, men som skjuler noe dypere i designet. Den er både funksjonell og vakker å se på, og er et passende valg for en helt grei prislapp. Tydelig anbefalt sprinkelseng!


BabyBjörn Babyseng

barneseng fra babybjørn

Selges ikke lenger

En helt annen type sprinkelseng, eller barneseng, enn de andre modellene vi har sett på. Den består av en tre- og stålramme, dekket med et nettingtrekk. Det gir et mykt, trygt og luftig sovested for barnet.

Sengen er betydelig lettere enn mange andre sprinkelsenger og veier bare 10 kilo. Til tross for dette er det mulig å bruke den for nyfødte og opptil ca 2 år.

Den er meget enkel å montere og står veldig støtt på plass. BabyBjörn slutter aldri å overraske når det gjelder kvaliteten på deres produkter! Det er en veldig fin seng og hver detalj føles gjennomtenkt og nøye konstruert.

En veldig god detalj er at det følger med madrass når du kjøper sengen, og den er spesielt designet for denne spesielle babysengen. Madrassen er festet til sengen langs sidene, slik at det lille barnet ikke kan sette seg fast i glipene.

Det er også mulig å justere høyden på liggedelen slik at sengen veldig godt kan brukes både til spedbarn og et voksende barn.

Når sengen er på plass på barnerommet, gir det en koselig følelse og babyen er veldig trygg og komfortabel i BabyBjörns babyseng. Vår varmeste anbefaling til deg som ønsker en litt annen variant i stedet for den vanlige sprinkelsengmodellen!

Stokke Sleepi Barneseng og Sleepi Mini

Stokke Sleepi sprinkelseng Farge: Hvit

Det fantastiske og innovative norske varemerket Stokke står bak denne kule sprinkelsengen. Den skiller seg ut fra mengden med sitt ovale design. Det gir hele sengen en myk følelse, og barnet ditt vil føle seg trygg på grunn av den omsorgsfulle formen.

I tillegg til utseendet er utformingen av sengen også veldig funksjonell. Du kan elvfølgelig justere den i høyden slik at du kan tilpasse den til størrelsen på barnet. I tillegg har sengen hjul som gjør at du enkelt kan flytte den fra rom til rom, om nødvendig. Disse kan selvfølgelig låses når sengen er på plass.

En av sidene kan fjernes hvis du ønsker det, noe som gir barnet tilgang til sin egen seng når tiden er inne og barnet kan klatre inn og ut av sengen på egenhånd.

Stokke er kjent for sin funksjonalitet, og til denne sengen er det mulig å kjøpe forlengelsesmaterialer, slik at du kan utvide sengen ytterligere. På denne måten kan du gjøre den om til en juniorseng for litt større barn.

Vi må også benytte anledningen til å nevne Stokkes andre seng: Stokke Sleepi Mini-sprinkelsengen. Den er perfekt for de minste, men kan også utvides og tilpasses etter hvert som barnet vokser. Utrolig søt og trygg liten barneseng for babyer som trenger å sove søtt. Kan kjøpes i pakker med forlengelsesdeler, slik at du raskt kan utvide den når den tid kommer. Både minien og den vanlige varianten kan brukes fra 0-10 år ved å forlenge dem.

Stokke Sleepi mini sprinkelseng

Vi liker begge disse barnesengene fra Stokke. De lager barnemøbler med utrolig mye kjærlighet og varme, og det er alltid en tanke bak funksjonen i håndverket deres.


Vanlige spørsmål om sprinkel- og barnesenger

Her er noen vanlige spørsmål om sprinkelsenger.

Hva er en sprinkelseng?

En sprinkelseng er en seng spesielt utformet med små barn i tankene. Den vanligste formen er en tradisjonell ”gitterseng”, med det som kalles sprinkler rundt; derav navnet. I dag finnes det også sprinkelsenger i forskjellige design, og det gjennomgående temaet er at de er laget for små barn.

Noen sprinkelsenger kan trekkes ut og enkelt bygges om for å passe også når barnet vokser. Da blir de noen ganger kalt ”voksesenger”. De er da en kombinasjon av sprinkelseng og junior- eller barneseng.

Når kan du begynne å bruke en sprinkelseng?

En sprinkelseng kan brukes av spedbarn helt fra starten. Det er vanlig at blivende foreldre anskaffer sengen før barnet er kommet. Bare sørg for at det ikke er noen sprekker eller lignende hvor barnet kan bli sittende fast, spesielt når det begynner å bli litt større og flytter mer på seg.

Ønsker du en sammenleggbar seng, bør du sjekke ut disse reisesengene!

Hvor mange kilo kan en barneseng bære?

Det varierer selvfølgelig mellom ulike senger og produsenter, men ofte kan de i det minste klare opptil 20 kilo. Dette betyr at de kan klare belastningen av et bevegelig barn opptil et par år som klatrer og hopper i sengen. Sjekk spesifikasjonene til den modellen du er på jakt etter for mer informasjon om hva som gjelder for den aktuelle barnesengen!

Hvor mye koster en sprinkelseng?

Prisene varierer fra litt under en tusenlapp til over 10.000 kroner! Men de dyrere sengene kan ofte brukes selv for større barn, såkalte voksesenger.

Hvordan res sprinkelsengen?

En sprinkelseng res med en madrass og et laken. Disse må ha riktig størrelse, og det varierer mellom ulike produsenter hvilke mål på sengen som gjelder, så sjekk nøye før du kjøper. Noen produsenter har uvanlige dimensjoner og da er det best å kjøpe madrass av samme merke.

Det er også ganske vanlig å bruke en såkalt sprinkelbeskyttelse. Det er et mykt stykke stoff som du fester rundt hele sengen på innsiden. Det gjør det mykere for barnet slik at det ikke kommer borti kantene, og bidrar også til å forhindre at barnet blir sittende fast mellom sprinklene.

I tillegg kan du selvfølgelig selv velge hvilken dyne, pute m.m. du vil bruke for å lage det koselig i sprinkelsengen.

Bør man kjøpe en sprinkelseng før man får barn?

Det er praktisk å ha sengen på plass før babyen kommer. Det kan være mye annet å stå i med da og bli stressende å begynne med å sette sammen sengen når barnet allerede er der. Samtidig er det ikke noen fare hvis du ikke har hatt tid til å få sengen på plass, mange liker å sove ved siden av babyen første gang uansett. Har du seng, god pysjamas og pute til babyen, har du det som skal til for at de skal sove trygt.

Hva er den beste sprinkelsengen?

I denne artikkelen anbefaler vi en rekke av de beste sprinkelsengene. Noen av våre favoritter er:


Se også vår artikkel om gode reisesenger som du enkelt kan ta med deg på reisen!

Recent Posts