Beste akematte 2024: Snømadrassene som er best i test


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Det er mange måter å komme seg ned en snøbakke på. En populær vinterleke er akematten. Det kan være vanskelig for de aller minste å ri på en, men for barn fra ca 6 år og oppover er det vanligvis fantastisk moro. Her er noen av de beste akemattene du kan kjøpe på nettet!

barn kjører akematte i snøbakken

Hvilken akematte er best i test?

Det aller beste kommer fra det populære merket Stiga. De har to varianter: Stiga Snow Flyer Jr som er litt mindre og Stiga Snow Flyer Akematte.

Stiga Sports Snow Flyer Akematte

Sjekk prisen på:


Et annet alternativ er de oppblåsbare variantene som heter Snow Tube.  De kommer i mange forskjellige stiler, alt fra enhjørninger til store burgere for å gå ned bakken.

Snow Tube Flamingo

Sjekk prisen på:


Når barn går ned bakkene, bør de bruke hjelm. Her er våre tips om de beste lekehjelmene for barn!

Tips om akematter for barn

Her er en nærmere titt på noen morsomme akematter å ri på snøn med.

Stiga Sports Snow Flyer Jr Akematte

Stiga Sports Snow Flyer Jr Akematte

Sjekk prisen på:

Dimensjoner: 100 x 50 x 4 cm

Dette er den mest populære akematteen på markedet. Klassikeren fra Stiga Sports i juniorstørrelse. Det er akkurat riktig størrelse for opptil to barn. Den er tykk nok til å beskytte baken når du går, men fortsatt lett for barnet å trekke opp bakken selv.

Stiga Sports er produsert i Sverige og er av meget høy kvalitet. En akematte som dette vil vare i flere år uten problemer under normal bruk. De er tilgjengelige i flere forskjellige farger og har en snor som gjør det enkelt å trekke opp til skråningen. Det er også mulig å trekke et barn som sitter på.

Den har en god glid og gir lett mange timer med moro ute i bakkene. For de fleste som hører ordet akematte, er dette akkurat den typen variant vi kommer til å tenke på. Stiga Snow Flyer Jr og deres større variant er de beste akemattene på markedet!


Stiga Sports Snow Flyer Akematte

Stiga Sports Snow Flyer Akematte

Sjekk prisen på:

Dimensjoner: 120 x 50 x 7 cm

Denne akematten ligner på Stigas juniormodell. Forskjellen er at den er større; 20 cm lengre og 3 cm tykkere. Den er tilpasset to personer for å kunne sitte samtidig.

Dette er en veldig morsom akematte for større barn eller voksne med barnets sinn igjen. Som voksen er det morsomt å kunne ri med barnet ditt og ta av ned bakken.

Ellers er den av nøyaktig samme kvalitet som Stigas andre variant, og dette er også laget i Sverige.

Hvis du ønsker en stor akematte hvor to personer kan kjøre samtidig er Stiga Sports Snow Flyer det perfekte valget!


Hvis du liker denne artikkelen kan det også være lurt å lese om rattkjelker!


Snow Tube enhjørning (oppblåsbar aking)

Snow Tube enhjørning (oppblåsbar aking)

Sjekk prisen på:

Dimensjoner: 152 cm lang

Hva med å kaste deg ned bakken i en stor oppblåsbar enhjørning? Disse akemattene med enhjørning-tema glir overraskende godt ned bakken!

Det er et heftig stykke som måler hele 152 centimeter fra hale til nese når det er oppblåst. Det kan være vanskelig for små barn og anbefales for barn fra åtte år og oppover. Du må kunne holde på ordentlig og muligens bruke bena litt til å svinge eller bremse, så ikke la de små gå på denne selv.

Enhjørningen er laget av et slitesterkt PVC-vinylmateriale og varer lenge så lenge du holder deg til å bruke den på snø og ikke løper over noen steiner eller lignende.

Uansett er Snow Tube enhjørning et fantastisk morsomt leketøy. Det skiller seg virkelig ut i akebakken som en unik og festlig gadget. I tillegg er den funksjonell og har veldig god glide. Anbefales på det sterkeste for alle enhjørningsfans der ute.

Snow Tube Flamingo

Et tips er å kjøpe en elektrisk pumpe hvis du ikke allerede har en. Den kan også brukes til oppblåsbare sommerartikler som flytemadrasser og lignende.


Bestway H2OGO! Oppblåsbare snøleker

Bestway H2OGO! Oppblåsbare snøleker

Sjekk prisen på:

H2OGO-merket! er kanskje mest kjent for sine vannleker, for eksempel flytemadrasser og vannsklier. Men de har også en produktlinje for vinteren med virkelig festlige oppblåsbare madrasser å ri ned bakken i.

De kommer i litt forskjellige modeller og former:

  • Snøslede
  • Rund ring
  • Slede for 2 personer
  • Slede for 3 personer

Disse vinterlekene er faktisk veldig gode, men dessverre kan de være litt vanskelige å få tak i. De har til tider blitt utsolgt og er ikke tilgjengelige i så mange butikker. Sjekk om de er på lager akkurat nå!


Oppblåsbare ringer for snøski

Oppblåsbare ringer for snøski

Dimensjoner 120 x 120 x 35 cm

Disse oppblåsbare snøringene kan bli funnet veldig billig. De er fullt funksjonelle og har faktisk helt ok kvalitet med tanke på prisen.

Det som er verdt å vurdere er at runde akematteer gjerne snurrer når du går. De er derfor ikke egnet for de yngste barna, men hovedsakelig fra minst 7 år og over. De er store, noe som gjør dem egnet selv for voksne som ønsker å ha det gøy i bakken.

De oppblåsbare ringene er laget av PVC, og som sagt er de av rimelig god kvalitet, og så lenge de brukes som tiltenkt, vil de vare lenge. På sidene er det håndtak som gjør det lettere å holde på, selv om ringen begynner å spinne.

Det anbefales å bruke disse ringene i en åpen skråning, da de kan være litt vanskelig å kontrollere. Sørg for at det ikke er noen mennesker eller andre gjenstander i veien når du går ned bakken.

Hvis du vil ha noe billig, kan en oppblåsbar ring som disse være et morsomt alternativ å prøve!


Her kan du lese flere artikler om leker! Det kan være lurt å lese om de beste akebretten!

Recent Posts