Beste akebrett 2024: Full fart i bakkene


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Aking er et av de sterkeste minnene mange av oss har fra barndommen om vinteren. Det er veldig gøy og også en flott måte for barn å bevege seg rundt og få frisk luft. Her sjekker vi ut årets beste akebrett du kan kjøpe på nettet!

Barn går aking i snøen

Hvilket akebrett er best i test?

Vi liker å holde det enkelt, og vår favoritt er STIGA Pacer, som er klassisk akebrett i solid hard plast. Det er rimelig, tøft og behagelig å sitte på.

Det beste akebrettet for baby og småbarn er STIGA Cruiser Babyakebrett. Det er perfekt når du vil kunne dra barnet ditt inn i snøen. Komfortabel, trygg og rimelig akebrett for de yngste barna!

Et annet flott og rimeligt akebrett verdt å nevne er Hamax Snow Glider. Det er av høy kvalitet med robust plast og er utstyrt med velfungerende bremser.

Det anbefales at barn bruker hjelm ved aking. Her er våre tips om lekehjelmer for barn!

Anmeldelser og mer info om 8 forskjellige akebrett

Her er en nærmere titt på 8 forskjellige akebrett, både for barn og babyer. Det kan også være lurt å se våre artikler om akematter og rattkjelker!

STIGA Akebrett Pacer

STIGA Akebrett Pacer

Sjekk prisen på:

Dette er en rimelig og enkel variant av STIGAS’s Pacer-serie. Denne varianten kommer i et par forskjellige stiler, inkludert en med en refleks på baksiden. Det er en tøff og bærekraftig akebrett som har vært populær i Norden i mange år.

Stiga Pacer er tilgjengelig å kjøpe både med og uten brems, men den uten brems er mer vanlig. Begge modellene er svært like og av høy kvalitet. De er også komfortable med å sitte i og barnet sitter fast i akebrettet uten å glide rundt. Akebrettet er smart designet for både å gi en jevn tur, og gå veldig fort.

Hvis du vil ha en vanlig tradisjonell akebrett, er STIGA Pacer fortsatt et av de beste alternativene, og det koster ikke mye. Hvis du vil ha en klassisk standard akebrett, er dette vårt toppvalg!


STIGA Cruiser Babyakebrett

STIGA Cruiser Babyakebrett

Sjekk prisen på:

Dette er en liten akebrett for de små barna som kanskje vil ta sin aller første tur i snøen. STIGA Cruiser er laget i Sverige og er tilpasset små barn og er av høy kvalitet og komfort.

Akebrettet har en høy kant på baksiden og rundt, slik at barnet får støtte når de setter seg ned. Det er også et belte som kan brukes til å holde barnet trygt sittende. På baksiden er det også en myk pute som gjør den ekstra behagelig.

Et babyakebrett brukes først og fremst til å la deg dra babyen med deg når det er snø ute, i stedet for en barnevogn eller for å bære babyen. Derfor er det viktig at akebrettet er jevn slik at den ikke tipper over. STIGAs babyakebrett har en bred base og er veldig godt balansert, nettopp for ikke å risikere at den velter.

Dette er en god akebrett som du kan bruke mye til hvis det er mye snø ute, når barnet er ca 1-3 år gammelt. Det er praktisk og barnet sitter veldig trygt i STIGA Cruiser Babyakebrett. Vi er helt fornøyd med produktet, og dette er etter vår mening den beste akebrett for småbarn opptil 3 år!


Hamax Akebrett Snow Glider

Hamax Akebrett Snow Glider

Sjekk prisen på:

  • Lengde: 90 cm
  • Anbefalt maksimal vekt: 60 kg
  • Anbefalt alder: Fra 4 år

En klassisk akebrett fra det norske kvalitetsmerket Hamax. Blant annet er de kjent for sine populære sykkelvogner, men produserer også mange produkter å ha det gøy med om vinteren.

Hamax Snow Glider er tilgjengelig i flere farger og er en ganske enkel, men funksjonell akebrett, med praktiske detaljer på plass. Den har to håndtak på sidene der du kan holde på når du går ned bakken. De fungerer også som bremser og gir muligheten til å styre akebrettet i begge retninger. Med litt trening kan du til og med kontrollere akebrettet lettere ved hjelp av håndtakene og kroppsvekten din. Akebrettet har også en snor med håndtak for enkelt å trekke den opp bakken.

Hele akebrettet er laget av robust plastmateriale og er av høy kvalitet. Det kalles”Cold-resistant High Density Polyethylene”, forkortet HDPE. Samtidig er det et ganske enkelt produkt, men det varer vanligvis så lenge du bruker det som det er ment å brukes.

Hvis du vil ha en klassisk akebrett av god kvalitet, er Hamax Snow Glider Akebrett et utmerket alternativ som ikke koster for mye.


Dantoy Akebrett

Dantoy Akebrett

Sjekk prisen på:

Dantoy-merket kommer fra Danmark, og dette selskapet har produsert kvalitetsleker i mange år. De er en av nordens mest erfarne produsenter av plastleker. Akebrettet deres er en ganske enkel, men billig og velfungerende modell.

Dantoys nyeste modell har håndtak med bremser, men det er ikke alltid den som selges i butikken. Ta kontakt med forhandleren hvis du er usikker.

Dantoy akebrett er laget av plast og er stort sett hva du forventer. Det er en rimelig modell, men uten spesielle funksjoner eller funksjoner. De har en hendig streng med håndtak som gjør det lettere når du skal trekke den opp bakken.

Det som kan være litt negativt er at akebrettet er ganske glatt og kan være litt glatt når du sitter. Det er vanligvis ingen problemer, men det er verdt å merke seg.

Totalt sett er dette en fullt godkjent standard akebrett. Hvis du vil ha en rimelig tradisjonell akebrett fra en erfaren produsent, er Dantoy Akebrett et ok alternativ.


STIGA Akebrett Dobbel Pacer

STIGA Akebrett Dobbel Pacer

Sjekk prisen på:

Dette er STIGAs modell som er tilpasset to personer. Det ligner på deres vanlige Pacer-modell,men er lengre og har to seter.

Dette akebrett er også laget i Sverige og lever opp til de høye standardene som STIGA vanligvis har på sine produkter. Den er laget av robust plastmateriale og er av meget høy kvalitet. Dette akebrett er perfekt hvis du som voksen ønsker å gå med barnet ditt, eller for søsken og venner å gå sammen på. Det er en trygg og behagelig måte å ha det gøy sammen i akebrettbakken.

Også denne akebrett har en reflektor på baksiden og en praktisk streng med håndtak som du trekker den med. Dette er den eneste akebrett vi har sett som virkelig er designet for å brukes av to personer samtidig. Stiga Pacer Dobbel Akebrett er veldig morsom og fungerer akkurat slik det er ment.


Hamax Styrbart Akebrett

Hamax Styrbart Akebrett

Sjekk prisen på:

Dette er litt av en hybrid mellom en akebrett og en rattkjelke. Den er laget av et robust plastmateriale og er utstyrt med et ratt som gjør det mulig å kontrollere det. Akebrettet er tilgjengelig i forskjellige design som etterligner forskjellige kjøretøytyper:

  • Sno Fire – Brannbil
  • Sno Taxi
  • Sno Police
  • Sno Racing

Vi har god erfaring med Hamax Sno Fire, brannbilmodellen og det er veldig enkelt å kontrollere. Det fungerer også i løs nysnø, noe som var overraskende og veldig morsomt. Det er en fin følelse å styre akebrettet ned bakken.

Dessverre har Hamax noen blandede anmeldelser. Noen mener at kontrollenheten kan slutte å fungere etter ganske kort tid. Andre sier at det har vart i mange år, så det ser ut til å være litt truffet og savnet når det gjelder bærekraft.

For å være ærlig er dette en mye enklere konstruksjon enn for eksempel en heftig Snowracer rattkjelke. Hvis vi skulle kjøpe en rattkjelke som kan kontrolleres, ville vi definitivt ha lagt til litt ekstra penger og kjøpt en god Snowracer med en gang.

Hamax Akebrett med styre er stor og setet har plass til opptil to personer. Den har en praktisk håndbrems, velfungerende ratt og er et morsomt produkt generelt. Vi er ikke helt sikre på holdbarheten, da vi selv ikke har testet den over lengre tid. Alt i alt er det et morsomt produkt, og hvis du vil prøve den, er vi sikre på at du vil ha det så gøy med den som vi hadde!


STIGA Styrbart Akebrett SnowPower med bremse

STIGA Styrbart Akebrett SnowPower med bremse

Sjekk prisen på:

Dette er en av STIGAs akebrett med et litt annet design. Det har eksistert i noen år og er en morsom variant med ratt og håndbrems.

Sammenlignet med STIGAs Snowracer er denne akebrett veldig lett. Derfor er det betydelig bedre for barn som ikke kan trekke opp en ekte rattkjelke for bakkene. Samtidig er det verdt å forstå at den ikke har samme funksjon og kontroll som en heftigere kjelke har.

Det er mulig å kontrollere STIGA Snowpower til en viss grad, men du vil ikke føle full kontroll. Når du er midt i bakken og dreier rattet, vil akebrettet styres litt i den retningen. Hvis du også lærer å bruke kroppsvekten til å kontrollere, er det bedre. Det krever litt trening for å få det til, men det gir en god kjøreopplevelse.

I tillegg til styringen er akebrettet en rask og komfortabel modell. Barnet er i en god posisjon når du holder rattet. I tillegg har denne akebrett en heftig håndbrems å trekke, noe som kan bremse akebrettet effektivt.

Vi setter pris på at ulike typer akebrett utvikles, selv om vi faktisk foretrekker en Snowracer i stedet for en variant som dette. Men hvis du vil ha en billig akebrett med ratt, som er noe utover en vanlig akebrett, er STIGA Snowpower faktisk et helt ok alternativ. Det er definitivt verdt prisen til slutt.


STIGA Pacer Grafix Bio Akebrett

STIGA Pacer Grafix Bio Akebrett

Dette er en klassisk akebrett fra svenske STIGA Sports, i en ny versjon. Pacer Grafix Bio er laget av bioplast ekstrahert fra sukkerrør, som er et mer miljøvennlig alternativ enn vanlig plast. Produksjonen av en slik akebrett bidrar med 80% mindre karbondioksidutslipp, sammenlignet med de fleste vanlige plastmodeller.

Stigas akebrett har flere smarte funksjoner. Håndtakene har en bremsefunksjon som både kan senke hastigheten og hjelpe i svingene. Akebrettet har en praktisk streng med håndtak som er enkle å gripe og trekker den opp bakken med.

På baksiden av Pacer Grafix Bio sitter en refleks som gir den ekstra synlighet i mørket, noe som er gjennomtenkt detalj som ikke alle akebrett har. På setet og foran på akebrettet er materialet rillet for å gi god trekkraft gjennom hele turen.

Alt i alt er STIGA Sports Pacer Grafix Bio en veldig fin modell, med ekstra pluss for miljøvennlighet. Det er et akebrett med utrolig gjennomtenkt design, miljøvennlig produsert og virkelig høy kvalitet.


Det kan også være lurt å lese om vinterklær for barn. Her er våre tips om vintersko og vinterdresser!

Recent Posts