Beste ullundertøy for barn 2024: Best i test superundertøy


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

For å holde varmen når vinteren er på sitt kaldeste, kan det være fint å ha et godt ullundertøy. Det er spesielt viktig når barnet skal være utendørs i lengre perioder. Vi har sjekket ut alternativene og valgt det beste ullundertøyet for barn!

Jente med ullundertøy

Hvilket ullundertøy er best i test?

En av våre store favoritter er Polarn O. Pyrets ullundertøy i merinoull. De ser ut som monokrome gensere og bukser og er utmerkede som hverdagsklær, men har også en veldig god oppvarmingsfunksjon.

Blant helkroppsdraktene, eller ”onesie”-ullundertøyet, liker vi Lindex kosedress. Disse er perfekte for små barn fra ca. 0-2 år. Passer som hverdagsplagg i hjemmet og som varme komfortable ullklær å ha på seg under kjeledressene om vinteren.

Sist, men ikke minst, ønsker vi å slå et slag for Nordbjørn Icicle som er et veldig fint og rimelig sett. Sannsynligvis det beste superundertøyet i sin prisklasse!

Anmeldelser av 11 varme superundertøy og ullundertøy for barn

Her er en nærmere titt på alle de 11 ullundertøyene vi har sett på. Vi har forsøkt å holde det variert og ta med noen sett med genser og bukser, noen helkroppsplagg og plagg i litt forskjellige materialer.

Polarn O. Pyret genser og bukser i merinoull

Polarn O. Pyret genser i merinoull

Tilgjengelig på:

Polarn O. Pyret bukser i merinoull

Polarn O. Pyret har en rekke forskjellige virkelig fine langermede gensere og bukser i merinoull. De er perfekte å ha nærmest kroppen som underplagg når det er kaldt ute. Ullundertøyet deres er utrolig populært blant barn og foreldre til små barn, fordi de er så myke og komfortable og ikke klør på kroppen.

Fordelen med merinoull er at det er et plagg som holder varmen utrolig godt, selv om det blir vått. I tillegg er det mykt og litt elastisk, noe som gjør at klærne passer godt mot kroppen.

Polarn O. Pyrets tynne klær i merinoull kan brukes innendørs som et komfortabelt og koselig hverdagsplagg. De fungerer også bra å ha på seg under en vinterkjæledress, og også med et ekstra lag med klær på toppen hvis det er veldig kaldt. Derfor er det et allsidig plagg som er lett å tilpasse til været.

Polarn O. Pyret har som vanlig en ansvarlig policy for materialer og produksjon, og disse klærne er sertifisert med Responsible Wool Standard, en bærekraftstandard for ull.

Hvis du vil ha stilige, funksjonelle klær som fungerer både som innendørs plagg, og som varmende plagg under de tykkere høst- og vinterklærne, er Polarn O. Pyrets merinoullgensere og bukser et fantastisk alternativ!


Lindex kosedress i merinoull

Lindex mønstrede onesie i merinoull

Tilgjengelig på:

Her er en annen utrolig søt kosedress, fra Lindex. Den kommer i størrelser som passer for barn fra ca 1 måned til 2 år. En sukker-søt drakt, tilgjengelig i flere farger.

Drakten er laget av varm og komfortabel merinoull, merket med Responsible Wool Standard. I motsetning til mange andre ullundertøy for barn, har denne trykknapper i stedet for glidelåser. Den har sine fordeler, da det reduserer risikoen for klemmeulykker, for eksempel.

På ermer og ben er det mansjetter som holder tett og sørger for at plagget er bra. Det er også mulig å brette disse opp hvis drakten er litt for stor.

Alt i alt er dette en veldig søt og fin onesie i 100% merinoull, av veldig høy kvalitet. Den holder seg varm og er utrolig behagelig både som innendørs plagg og som et underlag ute om vinteren. Det er selvfølgelig en fordel at Lindex mønstrede onesie er blant de søteste ullundertøyene for de små barna!


Nordbjørn Icicle ullundertøy i merinoull

Nordbjørn Icicle ullundertøy i merinoull

Tilgjengelig på:

Et fantastisk sett med merinoullbukser og gensere fra Nordbjørn. Klærne deres er ofte av meget høy kvalitet, mens prisene er rimelige. Dette er imponerende og kommer i mange størrelser og i en rekke virkelig stilige farger.

Passformen er utmerket, og størrelsen er ganske riktig for de fleste barn. Klærne er stramme og fleksible, men er samtidig moderat elastiske og enkle å bevege seg rundt i. De gjør en god jobb med å holde varmen og er perfekte å ha som innerste lag om vinteren eller kalde høstdager. Enten med et ekstra lag hvis det er mange minusgrader, eller direkte under yttertøyet når det holder.

Under utendørsaktiviteter om vinteren som aking, skøyter, lek i snøen og mer, er dette ullundertøyet på sitt beste. Da kan barnet ha det som et varmt underlag, tykkere klær på utsiden og holde seg varm uten å bli våt og svett på innsiden. Et fantastisk plagg for barn som liker snøen!

Dette er et fantastisk rimelig ullundertøy, og vi kan anbefale Nordbjørn Icicle til å ha klar i skapet for vintersesongen. Det vil komme dager når et godt ullundertøy er nødvendig, og dette er et av de aller beste alternativene i denne prisklassen!


Nordbjørn Trysil onepiece i merinoull

Nordbjørn Trysil onepiece i merinoull

Tilgjengelig på:

Denne fine onepiece-drakten er designet for babyer og små barn. En veldig søt onepiece i merinoull. Den har samme materiale og følelse som Nordbjørn Icicle, men er en sammensatt drakt med glidelås foran.

På slutten av ermene og bena er det myke mansjetter som holder tett. Materialet er veldig bra til å holde varmen, og denne lille onesie-drakten er perfekt for å sikre at de små barna ikke fryser. Den kan brukes innendørs eller som et lavere lag utendørs. Når det er virkelig iskaldt ute, fungerer ullundertøyet perfekt for å holde kroppen varm og tørr under et ekstra lag med klær og en jakke, vinterkjøledress eller vognpose.

En annen stor fordel med Nordbjørn Trysil er at det er et veldig rimelig plagg. Hvis du har et lite barn som trenger noen varme klær til vinteren, er dette sannsynligvis det rimeligste alternativet, med så fin kvalitet.


Lindberg ullundertøy

Lindberg ullundertøy

Sjekk prisen på:

Lindberg har et veldig godt utvalg av ullundertøy for barn. De har litt forskjellige modeller som passer barn av forskjellige størrelser, fra 0 år til ca. 3-4 år. De er veldig myke og varmende, laget av en blanding av merinoull og polyester.

Lindbergs ullundertøy for de minste barna er helkroppsdrakter som åpnes og lukkes med glidelåser. For de litt større barna har Lindberg i stedet ullundertøy i form av en separat genser og bukser. De har en veldig god passform og sitter nær kroppen, men samtidig er de myke og enkle å bevege seg rundt i.

Dette ullundertøyet er så komfortabekt at mange barn liker å bruke det hjemme hele dagen, på dagene de ikks skal gå ut. Men de er også perfekte som det nedre laget av klær ute på kjølige dager. Ullmaterialet holder varmen godt og kompletteres perfekt med et ekstra lag med klær på toppen når det blir veldig kaldt ute.

Prismessig er Lindbergs ullundertøy helt ok, og du får virkelig god kvalitet for pengene. Vi liker deres stilige farger og mønstre og kan virkelig anbefale dette ullundertøyet for barn!


Didriksons Jadis undertøysett

Didriksons Jadis ullundertøy

Sjekk prisen på:

Dette ullundertøyet fra Didriksons er veldig fint og har et litt annet design enn de fleste andre ullundertøy vi har sett på. Det er et todelt sett med bukser og genser, og genseren har en halv lengde glidelås som går ned til brystet. Dette gjør genseren enkel å ta av og på, samtidig som den kan trekkes opp og har en høy krage som beskytter nakken mot vind og kulde.

Buksene er utrolig komfortable og har en myk og elastisk elastisk midje, og i bunnen i enden av beina er det mansjetter som sørger for at plagget holder seg varmt.

Hele Didrikson ullundertøyer er laget av polyester, med en liten mengde elastan. Innsiden er børstet og er utrolig myk og koselig å ha på seg. Det er fordeler og ulemper med både ull og polyester, men den store fordelen med polyester er at det ofte er et enda mer behagelig materiale mot huden.

Didriksons opprettholder en høy standard på klærne sine, og de har alltid flere forskjellige fargealternativer som er veldig fine. Dette er et veldig fint ullundertøy og er tilgjengelig i størrelser for barn fra ca. 1 til 8 år.

Hvis du vil ha et fargerikt superundertøy for barn som er varmt, komfortabelt og enkelt å ta på, er Didriksons Jadis et veldig godt alternativ.


Reima Kinsei

Reima Kinsei

Sjekk prisen på:

Reima er utrolig god på funksjonelle barneklær, og de har flere forskjellige ullundertøy som er veldig populære. Deres modell kalt Kinsei er en av våre favoritter fra høst- og vinterkolleksjonen.

Ullundertøyet består av to deler og er tilgjengelig i mange størrelser og er tilgjengelig for barn fra ca. 1 år opp til ca. 11-12 år.

Materialet som Reima har brukt til sine ullundertøy er forskjellig fra de fleste andre plagg vi har testet, da de består av 72% ull og 28% lyocell. Det er en type fiber ekstrahert fra cellulose fra en rekke forskjellige typer tre. Det gir et varmt og slitesterkt materiale som er både behagelig og sitter godt på kroppen.

Alle sømmer på ullundertøyet er flate og hele plagget har god bevegelighet og føles lett og luftig. Det er ideelt å ha på seg under for eksempel regntøyet om høsten, eller de forete klærne om vinteren. Buksene er elastiske i midjen og sitter godt uten å være for stramme eller stive.

Dette er et veldig godt ullundertøy for barn og et av de tynneste og enkleste alternativene vi har sett på. Hvis du vil ha et lett plagg som er komfortabelt og perfekt for høst og vinter, er Reima Kinsei et godt valg, tilgjengelig i mange størrelser og farger.


Reima Lani

Reima Lani

Sjekk prisen på:

Dette ullundertøyet fra Reima bruker Thermolite®, som er et patentert materiale for varmende klær. Det er et av verdens mest kjente merker innen termisk teknologi for klær, laget med polyesterfibre.

Reima Lani er et varmt og komfortabelt ullundertøy som fungerer bra for å lede bort fuktighet. Når barnet leker i ullundertøyet, blir de ikke svette inne, men de holder seg varme takket være hjelp av ullundertøyet som det første laget mot kroppen.

Dette ullundertøyet er et klassisk sett som passer best på kalde vinterdager, med ekstra klær og yttertøy på toppen. Hvis du skal være ute i lengre perioder, er det et utmerket plagg å bruke hele dagen.

Ullundertøyet er veldig behagelig og sømmer er opprettet for ikke å gnage mot kroppen. Buksene har en god elastisitet i livet og sitter komfortabelt på plass.

Reima Lani er tilgjengelig i størrelser for både små og litt større barn. Den kommer i fine, lyse farger og er et av våre absolutte favoritt ullundertøy for vinteren. Ikke veldig dyrt, men veldig bra!


Reima Moomin Trivsam ullundertøy

Reima Moomin Trivsam ullundertøy

Sjekk prisen på:

Dette koselige ullundertøyet har en veldig fin design med de elskede mummitrollene. Den er laget i en unik blanding av ull, bambus viskose og polyamid. Et supersøtt ullundertøy fra Reimas samling.

Dette ullundertøyet er veldig populært her i Norden. Det er et søtt ullundertøy som er ideelt for bruk innendørs, da det er veldig mykt og komfortabelt, så vel som fint å se på.

Plagget har en dobbeltsidig strikking og materialet i bambus viskose bidrar til å skape en myk og koselig følelse i klærne. Sammen med ullen blir dette både mykt og varmende og er perfekt for å holde kroppen varm.

Hvis du vil bruke plagget som et indre lag når du går ut, har det også funksjonen til å puste og spre fuktighet. Resultatet er en varm følelse uten svette og innesperring. Perfekt for vinterleker og utflukter om vinteren.

Reima Moomin Trivsam er tilgjengelig i forskjellige farger og er et av våre favorittullundertøy. Det er søtt, utrolig mykt og glatt og også funksjonelt som en varmende ullundertøy.


Kuling Wool – Trøyer og bukser

Kuling Wool bukser

Sjekk prisen på:

Kuling Wool er kjøpt som trøye og bukse separat, eller med leggings for et litt strammere plagg på den nedre delen av kroppen. Disse plaggene er laget av 100% merinoull og er merket med Woolmark-sertifisering. Det er en global autoritet som sikrer at materialet er ekte merinoull og at kvaliteten er av høy standard.

Et annet godt aspekt ved Kuling Wool-serien er at ullen deres er bekreftet kjøpt fra gårder som ikke bruker såkalt ”mulesing”. Dette skyldes at mulesing er en smertefull metode som noen ganger brukes på sauene når du fjerner huden fra ryggen og rundt halen.

Kulings merinoullgensere og bukser er veldig fine i matte, komfortable farger, som er en vanlig egenskap ved klærne deres. De er også veldig komfortable og ullen gjør at de holder varmen utrolig god. Disse plaggene fungerer like bra som underlag om vinteren, som innendørs klær å ha på seg hjemme, på skolen eller førskolen.

Kuling Wool ser veldig enkelt ut, men er av veldig høy kvalitet, i nøye utvalgt merinoull. Et flott alternativ, spesielt hvis du liker denne avslappede stilen og de enkle rene fargene.


Kuling Onepiece

Kuling Onepiece

Sjekk prisen på:

Denne en onepiece-drakten fra Kuling er laget av samme fine merinoull som genserne og buksene. Et nøye utvalgt materiale som vi virkelig verdsetter.

Dette er et ullundertøy for hele kroppen som er perfekt for små barn og er tilgjengelig i størrelser i utgangspunktet fra nyfødte og opptil ca. 3-4 år, avhengig av fargen. Størrelsene som er tilgjengelige, har en tendens til å variere fra farge til farge.

Kuling Onepiece har en glidelås som går langs hele fronten, noe som gjør det enkelt å ta den på og ta den av. Det er en jevn og lett å håndtere drakt som er veldig behagelig. Den er perfekt å ha på seg når du skal ut om vinteren. På denne måten kan det lille barnet holdes varmt og med et ekstra lag med klær og en god vinter kjeledress kan barnet leke ute i lange perioder uten å fryse.

En veldig fin og funksjonell helkroppsdrakt fra det fine merket Kuling!


Hva er ullundertøy og når bruker du det?

Vanligvis brukes ullundertøy eller super undertøy som et varmende plagg nærmest kroppen, når det er veldig kaldt ute. Under utendørsaktiviteter om vinteren kan du ha først ullundertøy, deretter et lag med klær og deretter yttertøy på utsiden. Da holder barnet seg varm i lang tid. Det er vanlig å bruke dette under for eksempel aking, skøyter, vinterlek i snøen, utendørsdager, vinterfiske og mer.

Mange ullundertøy ligner vanlige joggebukser og gensere og kan brukes innendørs, både hjemme, i barnehagen og på skolen. Andre ullundertøy ser mer ut som langt undertøy og brukes vanligvis bare som et varmt lag under andre klær.

For de små barna er det vanlig å ha ullundertøy som er festet sammen som en dress. Det kalles noen ganger et full kroppsundertøy, onepiece eller onesie. Det er et praktisk plagg for små barn som de ofte bruker i hjemmet og deretter kan ha på seg under når de skal ut.

Ullundertøy kan være laget av forskjellige materialer, men det er vanlig at de inneholder noen varme materialer som ull, ofte merinoull.

Recent Posts