Beste høstklær for barn 2024: Plaggene for vind og regn


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Når høsten kommer, er det godt å være klar med de riktige klærne til barna. Det er litt forskjellige typiske plagg som er gode å ha. Med de riktige klærne fra topp til tå trenger ikke barna å bli våte eller fryse selv når været er på sitt verste. I denne artikkelen sjekker vi ut de beste høstklærne og går gjennom hva som kan være nødvendig!

To barn i gule høstklær som leker utendørs

Hvilke klær trenger barn om høsten?

Her er noen forslag til høstklær som kan være gode å ha for barna om høsten.

Ta en titt på vår anmeldelse av Luksusbaby, en nordisk nettbutikk med masse fine barneklær og babyprodukter!

Skalljakke og skallkjeledress

Polarn O. Pyret Weather Pro Skalljakke

Tilgjengelig hos:

En skalljakke er et ytterplagg som er laget for å beskytte mot både vind og regn, og bør også være lett å holde ren for smuss, gjørme og mer. Skalljakken er ganske tynn, men vindtett og ofte også med god vanntetting.

Det er et lett plagg som skal kunne brukes både i mildere vær og når det begynner å bli veldig kaldt. Du kan tilpasse skalljakken ved å bruke tykkere eller tynnere klær under, slik at du holder været ute, men akkurat den rette varmen på innsiden.

Noen av våre favoritter når det gjelder skallklær for barn er Polarn O. Pyret Weather Pro!

Du kan også lese hele artikkelen vår der vi utnevner de beste skalljakkene og skallkjeledressene for barn!


Softshelljakker og softshellkjeledress

Reima Vantti Softshelljacka Barn

Tilgjengelig hos:

Softshell er et materiale som er populært når det gjelder høstklær for barn. Det er både jakker og fulle kjeledresser laget som softshell.

Det er et veldig praktisk plagg som ofte har veldig god vanntetting. Softshellklær er vindtett, men blir ikke for varmt da det lar kroppen puste. Softshell er populært blant barn fordi det er lett å bevege seg og leke i denne typen yttertøy.

Du kan tilpasse softshelljakker og kjeledresser som passer til været ved å bruke tynne eller tykke klær under. Det er mulig å bruke softshelljakken selv om vinteren med for eksempel undertøy og en tykk genser under.

Et av våre favorittplagg når det kommer til softshellklær er Reima Vantti Softshelljakke.

Ta også en titt på den fullstendige listen over de beste softshellklærne for barn!


Vindfleece og andre fleecejakker

Polarn O. Pyret Pile-fleecejakke vindtett

Tilgjengelig hos:

En vindfleecejakke er et veldig praktisk høstplagg for barn som kan brukes på flere måter. Det kan være som en ytterjakke på sensommeren og høsten, eller som en tykk genser under vinterjakken når det er veldig kaldt.

Vindfleece er vanntette plagg som har utrolig god evne til å holde vann og vind ute, samtidig som materialet kan puste. Denne typen fleecejakker er veldig populære fordi de er raske å ta på seg, er enkle å ha på og gir fri bevegelse i form av løping og lek.

Et av våre beste valg når det gjelder vindfleece er Polarn O. Pyret Vindfleece.

Du kan se flere varianter og lese mer om de beste vindfleecejakkene her!


Hva er forskjellen på skallklær og softshell?

Begge disse typer plagg brukes på en lignende måte, det vil være i løpet av høsten eller når det blåser og er litt kaldt ute. Men de er laget av forskjellige materialer og har litt forskjellige funksjoner. Skallklær har vanligvis et tynt fôr, mens softshells er litt tykkere foret.

En skalljakke har et materiale som ”rasler”. Et litt hardere ytre skall, som et klassisk vindtett materiale. De er ofte veldig lette og føles smidig å ha på seg. Du føler deg lett og fri og ikke så pelskledd som du er med tykke vinterklær. Skalljakken er et veldig godt plagg om høsten når været er litt usikkert. Det fungerer både hvis det er kjølig og tørt, og hvis det begynner å blåse og kommer regn.

En softshelljakke har et mykt materiale som består av flere lag, ofte tre forskjellige lag som sammen bidrar til å holde varmen og holde vind og vann ute. Ofte er softshell klær foret med fleece og har et impregnert vannavvisende lag på utsiden. Softshelljakken eller kjeledressene er et veldig godt plagg hvis det er litt vått, vindfullt og småkjølig ute. Da holder du deg varm, men kan fortsatt bevege deg fritt og jevnt. Med de riktige klærne under passer den både når det er kaldt og veldig kjølig i luften.


Høstluer for barn

Geggamoja lue i økologisk bomull

Tilgjengelig hos:

På høsten er det bra hvis barnet har noe på hodet, spesielt når det begynner å blåse og bli litt dårlig vær ute. Da er en tynnere lue ofte et godt alternativ. Du vil ikke ha en pelshatt som blir for svett, men bare noe som beskytter litt mot vind og kulde.

Noen av våre favoritter når det gjelder høstluer for barn kommer fra det fine svenske merket Geggamoja.

Du kan også se vår litt lengre liste over de beste høstluene for barn!


Regntøy

Når det er veldig vått ute, er det best å ha på seg skikkelig regntøy. Kjeledress, regnbukser og så videre er reglene. Det er både foret og umodifisert regntøy som er forskjellig godt egnet, avhengig av hvor kaldt det er.

Fôret regntøy

Didriksons Boardman Fôret Regntøy

Tilgjengelig hos:

Fôret regntøy er veldig funksjonelt og passer godt når høsten begynner å bli til vinter. De kan også brukes store deler av vinteren, spesielt når det er vått og sludd ute.

Våre favoritter blant foret regntøy for barn er Didriksons Boardman Fôret Regnsett.

Du kan se flere gode alternativer i vår artikkel om de beste alternativene for fôret regntøy for barn!


Fôrede gummistøvler

Viking Alv Varm Fôrede Gummistøvler

Tilgjengelig hos:

Når det bare er vått, kaldt og sludd, er kanskje det viktigste å holde føttene tørre og varme. En av de absolutt beste måtene å gjøre det på er ved hjelp av et par velfôrede gummistøvler. Dette plagget er populært og kan brukes både i det meste av høsten og vinteren.

Et av våre beste alternativer blant de fôret gummistøvler for barn er Viking Footwear Kid’s Alv.

Vennligst sjekk ut artikkelen der vi utnevner de fôrete gummistøvlene som ble best i test!


Vanlig regntøy uten fôr

Didriksons Waterman regntøy for barn

Tilgjengelig hos:

Det er selvfølgelig mange anledninger når det er bedre egnet med regntøy uten fôr. Det kommer godt med når du skal være ute i regnet om våren, sommeren og tidlig på høsten. Det er alltid godt å ha regntøy tilgjengelig, spesielt med tanke på hvor usikkert været kan være her oppe i Norden.

Blant regntøyet for barn anbefaler vi vanligvis Didriksons Waterman.

Du kan se flere virkelig gode alternativer i vår artikkel om det beste regntøyet for barn.


Gummistøvler

Tretorn Gränna gummistøvler for barn

Tilgjengelig hos:

Når det regner, må selvfølgelig føttene dine holdes tørre også. Derfor er gummistøvler et åpenbart plagg å ha hjemme med barn. Et par solide gummistøvler kan brukes mesteparten av året, unntatt i den kaldeste perioden.

Gummistøvlene vi vanligvis anbefaler er de utrolig søte Tretorn Gränna.

Du kan lese mer her for å se flere virkelig gode gummistøvler for barn.


Regnvotter og annet regntøy

Polarn O. Pyret regnvotter galon med fleecefôr

Tilgjengelig hos:

Barn leker ute hele året, ikke minst i barnehagen. Når det er vått og litt kjølig, er det lurt å investere i et par gode regnvotter. Ofte kan regnvotter kjøpes i pakker med regnluer.

Vårt hovedvalg av regnvotter som vi vanligvis anbefaler er Polarn O. Pyret, tilgjengelig både med og uten fôr.

Sjekk ut vår guide til de beste regnvottene for barn!


Høstsko til barn

Reima Reimatec Patter Høstsko

Tilgjengelig hos:

I tillegg til de forskjellige typer gummistøvler, er det andre høstsko og støvler for barn som er veldig gode. Et par ekte høstsko er vanntette og fôret. De er tilpasset sesongen og skiller seg fra vintersko ved ofte å ha litt lavere aksler.

Aktive barn som beveger seg mye, føler seg ofte bedre i et par sko som de kan bevege seg ordentlig rundt, i stedet for store og tunge vinterstøvler. Høstsko kan ofte brukes både hele høsten og litt tid til vinteren før den virkelige snøen kommer.

Våre favoritter blant høstsko for barn er Reima Patter.

Du kan se alle våre favoritter i artikkelen om de beste høstskoene for barn!


Sammendrag

Høsten er en vakker tid når bladene skifter farge og naturen viser sin bredde. Men det er også en periode da været blir kaldere, våtere og kveldene blir mørkere. Med de riktige klærne i barnas garderobe trenger du aldri å bekymre deg for at de skal fryse eller bli forhindret av været.

Høstklærne for barn som vi anbefaler deg å se på er:

Selvfølgelig trenger du ikke å kjøpe alle disse forskjellige plaggene. Det viktigste er at du har noe som dekker både regnfulle høstdager, kaldere og varmere dager og sørg for å ha noe bra både på kroppen og på føttene.

Recent Posts