Hvilke vinterklær trenger barn? 2024 guide til barneklær for vinteren


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Når vinteren kommer, er det fint å være forberedt med gode vinterklær til barna. Det er noen plagg som er viktigere enn andre, og noen brukes hver dag. Her er vår guide til vinterklærne du trenger til barna dine!

Glade barn med varme vinterklær

Hvilke klær trenger du å kjøpe for barna om vinteren?

Her er noen forslag til ulike typer klær som er gode å ha om vinteren. Selvfølgelig trenger du ikke å ha på deg alle slags vinterklær, men du bør sørge for å ha både varme yttertøy, gode klær under og noe som dekker hodet og hendene.

Se også vår anmeldelse av barneklesbutikken Luksusbaby! Der finner du vinterklær og mye annet fint for barn.

Vinterjakke

En god vinterjakke er et klesplagg som brukes hver dag om vinteren. Det skal være foret og varmt, og helst rimelig vanntett.

Didriksons Lun vinterjakke

Sjekk prisen på:

De fleste vinterjakker har gode funksjoner som avtakbare hetter, reflekser, lommer og mer. Ofte kan du kjøpe en vinterjakke sammen med matchende overtrekksbukser.

Lindberg Anorak vinterjakke

Noen av våre favorittjakker om vinteren er Didriksons Lun og Lindberg Anorak. Du kan se alle våre favoritter i vår artikkel om vinterjakker for barn.

Se også våre anbefalinger angående såkalte pufferjakker til barn!


Overtrekksbukser

Barn er mye ute om vinteren, både på skolen og på fritiden og under ulike aktiviteter. Et par gode termobukser er veldig nyttig, og for mange barn brukes de hver dag, i hvert fall når det er snø og minusgrader.

Polarn O. Pyret Weather Pro vinterbukser Barnebloggen.com

Sjekk prisen på:

De fleste av overtrekksbuksene holdes opp med bukseseler. De skal være vind- og vanntette og holde beina varme under lange utendørs leketider om vinteren.

Didriksons Idre overtrekksbukser

Vi har funnet flere favoritter blant overtrekksbuksene, inkludert Didriksons Idre og Polarn O. Pyret Weather Pro. Du kan se alle våre favoritter i artikkelen om termobukser for barn.


Vinterkjeledress

Et alternativ til å kjøpe en jakke og overtrekksbukser, er å kjøpe en vinterkjeledress. Det holder hele kroppen varm og er enda tettere mot vind og våt snø. Vanligvis er overalls det beste yttertøyet for små barn, i det minste opp til skolealderen.

Didriksons Bjornen Vinterdress Grønn

Sjekk prisen på:

Noen av våre favoritt kjeledresser er Didriksons Björnen som er både god og rimelig, og Polarn O. Pyret Weather Pro. Flere kjeledresser finner du i vår guide til vinterkjeledresser for barn.


Vintersko

For å holde oss varme, er det viktig å ikke fryse føttene våre. Derfor er vinterskoene et av de viktigste plaggene å skaffe seg. De skal være foret, tette og komfortable å gå i. Hvis temperaturen er nær 0 grader, kan et par fôrede gummistøvler være de beste.

Rubber Duck Snowjogger vintersko

Sjekk prisen på:

Sorel Children’s Yoot Pac Nylon vinterstøvler

Det er mange gode vintersko å velge mellom. Vi liker blant annet klassikerne Rubber Duck Snowjoggers og den fine Sorel Yoot Pac som er veldig varm og koselig. Du finner flere forslag i vår artikkel om vintersko for barn.


Lue og votter

Om vinteren er luer og votter et must. Å holde hodet varmt er en prioritet så snart det begynner å bli kaldt ute. Det er litt forskjellige typer luer, å velge mellom. Det beste er vanligvis en riktig tømmerhuggerlue med ekstra materiale for ørene. Men det kan også være fint å ha noe mer forenklet, og så fungerer for eksempel en vanlig strikket lue.

Lindberg Colden Lue

Sjekk prisen på:

Didriksons Biggles Hansker

Blant luene liker vi Lindberg Colden og Didriksons Biggles. Luen fra Didriksons er også tilgjengelig med matchende votter og hansker som vi liker veldig godt.

Her kan du lese mer om hvilke luer og votter vi anbefaler!


Vognpose for babyer

For babyer som ligger i barnevognen, er det ofte tilrådelig å bruke en vognpose. Der ligger de myke og komfortable med et isolerende og varmende lag.

Voksi Urban vognpose

Sjekk prisen på:

Våre favoritt vognposer inkluderer Voksi Urban. Sjekk ut flere alternativer i vår artikkel om vognposer!


Skjerf og hals

Når det er veldig kjølig ute og blåser kald vind, kan det være godt å ha et skjerf eller en hals for barna. På denne måten holder du deg tett rundt halsen, slik at ingen forkjølelse kommer på den måten.

Lindberg Halskrage

Sjekk prisen på:

For små barn er det ofte lettere med en hals som sitter på plass, mens et skjerf også kan være et fint moteplagg for de litt større barna.

Polarn O. Pyret Polokrage

Her kan du se flere av våre favoritter når det gjelder skjerf og halser for barn!


Ullundertøy

Et ullundertøy er ikke et must, men kan være et ganske koselig klesplagg når det er veldig kaldt. Mange fine ullundertøy er laget av ull og kan brukes både under yttertøyet, eller som et ekstra lag under vanlig genser og bukser.

For babyer finnes det ullundertøy designet som en full kroppsdrakt. Det er et veldig glatt plagg for å sikre at de små barna holder seg varme ordentlig.

Polarn O. Pyret genser i merinoull

For store barn liker vi Polarn O. Pyrets. For små barn er for eksempel en kosedress fra Lindex et perfekt plagg for hele kroppen.

Lindex mønstrede onesie i merinoull

Vennligst sjekk ut artikkelen med alle våre forslag til fint ullundertøy for barn.


Varme sokker

Sokker merinoull Polarn O. Pyret

Sist, men ikke minst, er det verdt å sørge for å ha noen litt varmere sokker. Hvis det er veldig kaldt, kan et par ullsokker være gode å ha på seg. Hvis barn skal skate eller være ute i lang tid, er det spesielt viktig at de er både varme og komfortable på føttene. Her er noen forslag til varme og komfortable sokker som barn kan ha på seg om vinteren!

Recent Posts